Volstryte atšokimas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-10-30 02:25 Komentarai: (0)
Po pastebimo nuosmukio trečiadienį, ketvirtadienį Amerikos akcijų rinkoje sulaukėme atsigavimo bei tuo pačiu atšokimo. Aktyviausiai buvo perkamos technologijų gigantų, kurie po prekybos sesijos paskelbė savo ketvirčio veiklos rezultatus, akcijos.

Atšokimo „medžioklė“ jau buvo matoma pažvelgus į ateities sandorius. Tačiau vargu ar kas nors tikėjosi, kad jis bus pakankamai solidus. Platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P500 padidėjo 1,19 procento, po to kai dieną prieš tai nukrito daugiau nei trimis procentais. Taigi, jis nutraukė trijų kritimo sesijų seriją ir tik pirmą kartą nuo spalio dvyliktos dienos pakilo daugiau nei vienu procentu.

Silpniau pasirodė didžiųjų JAV bankų ir įmonių bendras indeksas Dow Jones, kuris paaugo tik 0,52 procento, o štai technologinis Nasdaq gali pasigirti didžiausiu pakilimu, kuris siekė 1,64 procento.

Ketvirtadienio atšokimą paskatino būtent bendrovės, esančios FANG sudėtyje. Apple akcijos pabrango 3,7 procento, Amazon - 1,5 procento, Facebook - beveik penkiais procentais, o Alphabet - trim procentais. Visos keturios korporacijos po prekybos paskelbė praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus.

Taip pat ketvirtadienį buvo paskelbti keli svarbūs JAV makroekonominiai duomenys, t.y. šios šalies bendrasis vidaus produktas paaugo labiau nei tikėjosi ekonomistai, tuo tarpu naujų bedarbių prašymų suteikti bedarbio pašalpą skaičius buvo kuklesnis nei prognozuota.

Atšokimą Volstryte lydėjo vis gilėjantis žaliavų rinkų nuosmukis. Nafta šįkart atpigo virš trijų procentų. Antrą dieną iš eilės krito ir aukso kaina, nors šįkart tik 0,4 procento. Sumažėjo ir JAV iždo obligacijų kainos, o dėl to dešimties metų trukmės JAV valstybinių obligacijų pajamingumas padidėjo iki 0,83 procento.
 
Dar nėra komentarų