Verslo ir rinkų naujienos » Fondai uždarė trumpas pozicijas Nasdaq atžvilgiu


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-10-23 17:30.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31624


Hedge arba rizikos draudimo fondai pasitraukė iš didžiausių per pastarąjį dešimtmetį turėtų trumpųjų arba šortų pozicijų JAV technologijų bendrovių akcijų atžvilgiu. Šie subjektai dabar tikisi Nasdaq augimo.

Remiantis naujausiais Amerikos ateities sandorių prekybos komisijos duomenimis, Nasdaq atžvilgiu ilgųjų pozicijų apimtis per praėjusią savaitę išaugo labiausiai per daugiau nei tryliką metų. Šis padidėjimas buvo antras didžiausias nuo tada, kai 1999 metais buvo pradėti skelbti duomenys. Todėl pirmą kartą nuo praėjusio mėnesio pradžios spekuliantai turi daugiau ilgųjų nei trumpųjų pozicijų.

Tai rodo pasaulinių institucijų, kurios dar neseniai turėjo didžiausias nuo 2008 metų trumpasias pozicijas JAV technologijų indeksų atžvilgiu, nuotaikų pasikeitimą. Ekspertai buvo susirūpinę, kad technologijų kompanijų, kurių verslui buvo naudinga pandemija, vertinimai pakilo pernelyg aukštai.

Nuo žemiausio kovo mėnesio taško iki aukščiausio rugpjūčio pradžioje Nasdaq indekso vertė pašoko net apie 75 procentus. Tada buvo korekcija, tačiau pastaruoju metu indeksas vėl kyla. Skaičiuojant nuo metų pradžios, grąžos norma yra dvidešimt aštuoni procentai.

Ateinančiomis savaitėmis vienas iš pagrindinių veiksnių, lemiančių Nasdaq indekso pokyčius ir kryptį, bus veiklos rezultatų skelbimas. Analitikai tikisi, kad technologijų kompanijoms trečias ketvirtis buvo sėkmingas. Didžiausi milžinai savo rezultatus pristatys spalio pabaigoje. Alphabet (Google) savo ataskaitą paskelbs spalio 26 dieną, Microsoft - spalio 28 dieną, o Apple ir Amazon - po dienos.