Verslo ir rinkų naujienos » Vėl raudona


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-10-16 01:25.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31580


Volstryte nuosmukis tęsėsi jau trečią dieną iš eilės. Investuotojai analizuoja naujausius bendrovių rezultatus ir vyriausybių pranešimus, kuriais nustatomi nauji Covid-19 pandemijos apribojimai. Nerimą kelia pastebimas koronaviruso infekcijų padaugėjimas Europoje ir neaiškus JAV stimulų paketo likimas.

Tiesa, pats nuosmukis galiausiai nebuvo didelis, nors prekybos eigoje indeksai buvo pasikoregavę gerokai labiau. Dow Jones uždarymo metu sumažėjo 0,07 procento ir siekė 28494,20 punktų, platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P500 krito 0,15 procento iki 3483,34 punktų, o štai technologinis Nasdaq pasikoregavo 0,47 procento iki 11713,87 punktų.

Atsižvelgiant į tai, kad artėjančio JAV stimulo plano perspektyva kasdien mažėja, o didėjantis infekcijų skaičius vis griežtina apribojimus visoje Europoje, ar keista, kad investuotojai ima šiek tiek nerimauti. Taip pat neapibrėžtumas dėl JAV ekonomikos atsigavimo atsispindi investuotojų, laukiančių bendrovių rezultatų už trečiąjį ketvirtį, nuotaikoje. Nauji darbo rinkos duomenys irgi kelia nerimą - naujų bedarbių per savaitę skaičius JAV išaugo iki aukščiausio lygio nuo rugpjūčio mėnesio.

Nors JAV prezidentas teigė galįs sutikti su skatinamosiomis priemonėmis, kurių bendra suma siekia 1,8 trilijoną dolerių, idėją atmetė kitas respublikonas, Senato daugumos lyderis Mitch McConnell.

Ketvirtadienį paskutinis iš didžiausių Amerikos bankų Morgan Stanley paskelbė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus, kurie viršijo lūkesčius, na o jo akcijų kaina pakilo virš vieno procento.

Sėkminga diena buvo Zoom kompanijai. Vaizdo konferencijų programinės įrangos, nepaprastai išpopuliarėjusios pandemijos metu, gamintojas pasiekė dar vieną akcijų kainos rekordą, t.y. jos pabrango 5,33 procento iki 536,40 dolerių.

JAV vertybinių popierių biržose apyvarta šįkart sudarė 8,1 mlrd. akcijų, palyginti su 9,6 mlrd. vidurkiu per pastarąsias dvidešimt prekybos dienų.