Verslo ir rinkų naujienos » Smuktelėjo Tallinna Kaubamaja Grupp pelnai


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-10-12 17:43.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31561


Estijos mažmeninės prekybos kompanija Tallinna Kaubamaja Grupp, kuri veikia įvairiose srityse, pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Paaiškėjo, jog pajamos paaugo, tačiau pelnai susitraukė.

Per trečią šių metų ketvirtį minimai grupei pavyko uždirbti 17,973 mln. eurų EBITDA pelno ir 7,439 mln. eurų grynojo pelno. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, EBITDA pelnas susitraukė septyniais procentais, o grynasis pelnas - apie trisdešimt du procentus.

Tallinna Kaubamaja Grupp pajamos per praėjusį ketvirtį siekė 194,181 mln. eurų, kas lyginant su 2019 metų trečiu ketvirčiu, buvo virš aštuonių procentų daugiau. Supermarketų padalinio pajamos pakilo 14.4 procento, bendro pobūdžio parduotuvių padalinio pajamos krito virš aštuonių procentų, pajamos iš prekybos automobiliais ir nekilnojamo turto padalinio nežymiai smuktelėjo, o štai iš prekybos batais krito apie tryliką procentų.

Bendrai po pirmų devynių šių metų mėnesių šios grupės pajamos siekia 540,685 mln. eurų, EBITDA pelnas - 45,376 mln. eurų, o grynasis pelnas sudaro 11,509 mln. eurų. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pajamos pakilo virš trijų procentų, EBITDA pelnas krito apie septynis procentus, o grynasis pelnas susitraukė beveik trečdaliu.

Nuo metų pradžios Tallinna Kaubamaja Grupp akcijos atpigo apie keturis procentus, o per pastaruosius vienerius metus pabrango virš trijų procentų. Palyginimui, OMX Tallinn GI indekso vertė atitinkamai krito aštuoniais procentais ir 4,7 procento.