Straipsniai » Atsipalaidavimui » Dešimt klaidų, kurių turtingi ir sėkmingi žmonės niekada nedaro

Mokymasis iš kitų klaidų yra labai geras ir neskausmingas būdas tobulėti bei gali padėti pasiekti gyvenimo tikslus ir tapti sėkmingiems.
Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-10-09 22:35.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31555


Mokymasis iš kitų klaidų yra labai geras ir neskausmingas būdas tobulėti bei gali padėti pasiekti gyvenimo tikslus ir tapti sėkmingiems. Taigi, dešimt klaidų, kurių turtingi ir sėkmingi žmonės niekada nedaro.


Nepavyksta pasirodyti

Nepasirodymas yra priežastis, dėl kurios dauguma žmonių žlunga, ir tai yra labai dažna ir lengva klaida. 

Norint pasirodyti vėl ir vėl, reikia tikėjimo ir užsispyrimo, tačiau tai sukuria ir discipliną. Niekada neužkariausite to, ko nepajudinate. Jei nedarysite jokių judesių, tapsite sustabarėjęs, nemotyvuotas ir galiausiai pasuksite žemyn.

Tingėjimas

Tingėjimas ir tinginiavimas iš tiesų vilioja. Bet jei norite pasiekti puikių rezultatų, turite įdėti darbo.

Galite daryti viską, ką norite, ir būti tuo, kuo norite, jei tik stengsitės dėl to. Sunkus ir atkaklus darbas - tai būtent tai ko ir reikia.

Neigiamo požiūrio turėjimas

Kai ką nors samdote, norite verslo partnerio ieškokite vieno dalyko: pozityvaus požiūrio. Galima manyti, jog galite pakeisti neigiamą žmogaus požiūrį, tačiau geriau tokius atleisti. Pakanka vieno neigiamai nusiteikusio žmogaus, kad sugriauti dešimties laimingų žmonių komandą. Vertingiausi yra tie, kurie teigia: mes galime tai padaryti.

Net sunkiais laikais turite mokėti atsitiesti ir išlaikyti teigiamą požiūrį - nesvarbu kas be nutiktų.

Per ilgai laukia, kol priims sprendimą

Jei galėsite pritaikyti 40/70 taisyklę, jums seksis viskas, ką norite padaryti. Egzistuoja vertingas principas - norint priimti sprendimą jums reikia tik 40 – 70 procentų informacijos.

Jei jums reikia visiško tikrumo, praleisite galimybes. Taigi, kaip tokiu atveju priimti sprendimą. Pasitikėkite savo nuojauta, priimkite sprendimą ir eikite toliau.

Efektyvus vadovavimas yra žinių ir patirties derinys. Dažnai jūsų sugebėjimas priimti sprendimus, kai nėra informacijos, gali būti jūsų galutinis vertės pasiūlymas.

Nesišypso

Dažnai neįvertiname šypsenos jėgos. Šilta, tikra šypsena akimirksniu sukuria pasitikėjimą, kuris yra kiekvieno verslo sandorio kertinis akmuo. Tai ne tik suteikia teigiamos energijos jūsų išraiškai, bet ir leidžia atrodyti draugiškam. 

Žmonės nori užsiimti verslu su jiems patinkančiais žmonėmis, užmegzti ryšį ir jaustis patogiai. Negalima apsimesti - kuo esi autentiškesnis, tuo labiau padarysi poveikį. 

Tyrimai taip pat parodė, kad šypsodamasis esi laimingesnis, sveikesnis ir kūrybiškesnis. Geriausia iš visų? - tai nemokama.

Dėmesys per daug dalykų vienu metu

Pasirinkite vieną dalyką, kuris kelia jums aistrą, ir padarykite tai geriau nei visi kiti. Daug žmonių turi tūkstančius puikių idėjų ir niekada jų nepradeda. Užtat jie įsitraukia į visų kitų verslą.

Pavyzdžiui, jei nesate teisininkas, neapsimetinėkite juo. Išlikite savo srityje ir paveskite tai patyrusiems specialistams. Pasirašykite sutartis ir tinkamai formuokite savo įmonę. Tai verta daryti, verta elgtis teisingai.

Jei turite verslą, bet vis didesnį dėmesį sutelkiate į naujas idėjas, tuomet neskiriate reikiamo dėmesio esamam verslui ir galite prarasti daug puikių bei esminių galimybių. 

Nepasižymi svarbių priminimų kalendoriuje

Viską darykite laikydamiesi vienos taisyklės: planuokite ir organizuokite kiekvieną savo dalyką, kuriam turite įsipareigojimą. Tai gali atrodyti kaip nesuprantama, bet daugumai žmonių to nepavyksta padaryti. 

Jei sugebėsite įsitraukti į užduočių ir kalendoriaus paskyrimų ritmą, jums nekils problemų, jei kada nors ką nors svarbaus pamiršite.

Akliai mėgdžioja sėkmingiausius žmones

Kai yra daug galimų problemos sprendimų, lengva išsirinkti tą, kuris tiko kažkam kitam. Bet tiesa yra tokia: nesvarbu, ar tai pasiteisino kam nors kitam. Svarbu, ar tai pasiteisins jums.

Geriausi lyderiai aklai nemėgdžioja sėkmingiausių žmonių. Jie žino, kad kasdien nešiojant juodą megztinį aukštu kaklu jie netaps Steve Jobs. Vietoj to, jie žiūri į sėkmės komponentus ir taiko juos atsižvelgiant į jų pačių aplinkybes.

Bando viską suvaldyti

Jei norite pasiekti užsibrėžtų tikslų, atsisakykite įprasto įsitikinimo, kad viską galite kontroliuoti. 

Kartais jūs tiesiog turite susitaikyti su situacijos tikrove, būti ryžtingais ir skirti laiko tam, kad galėtumėte iš tikrųjų nuveikti esminius darbus. Tai yra raktas į sėkmę tiek darbe, tiek asmeniniame gyvenime. 

Neperšoka į nežinomybę

Ženkite už savo komforto zonos ribų ir nebijokite kovoti su varžovu, viršijančiu jūsų svorio klasę.

Pavyzdžiui, kandidatuokite į tą vadovo postą, kurio tikrai norite, nors tam reikia dešimtmečių patirties ir, atrodo, nepasiekiamos kvalifikacijos. Kas blogiausia gali nutikti? Galite gauti darbą ir pastebėti, kad jums daug ko trūksta. Bet tai nereiškia, kad negalima pasinerti ir išmokti.

Per šešis mėnesius galite augti ir tobulėti taip, kaip kitu atveju negalėtumėte. Net jei negausite darbo, vis tiek galite sakyti, kad padarėte šuolį - ir tai daro jus geresniu už visus kitus žmones, kurie liko savo dabartinėje padėtyje, nes per daug bijojo patirti nesėkmę.


Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais