Kodėl smulkieji investuotojai mėgsta šią rinką?

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-09-29 18:04 Komentarai: (0)
Pietų Korėjos valdžia rado būdą, kaip pavienius arba smulkius investuotojus, kurie vaidina vis svarbesnį vaidmenį šioje rinkoje, pradžiuginti.

Kalbama apie šortinimo arba pasiskolintų vertybinių popierių pardavimo draudimą siekiant iš to uždirbti nukritus akcijų kainai, kuris yra vienas ilgiausių pasaulyje, pažymi Bloomberg.

Rugpjūčio mėnesį, t.y. praėjus pusmečiui po kovo mėnesį paskelbto draudimo šortinti, jis buvo pratęstas dar šešiems mėnesiams, nors instituciniai investuotojai, kuriems to reikia norint valdyti riziką, liko nepatenkinti.

Negana to, toks sprendimas buvo priimtas nepaisant to, kad Kospi indeksas nuo kovą pasiekto dugno buvo ūgtelėjęs net beveik šešiasdešimt procentų.

Pagrindinė šio draudimo išlaikymo priežastis yra didėjantis individualių investuotojų vaidmuo, kurių dalis apyvartoje siekia net 70 procentų, bei iš kurių daugelis į rinką atėjo tik šiais metais.

Rinkos priežiūros institucijų atstovai baiminasi, kad atnaujinus šortinimą arba skolintų vertybinių popierių pardavimą gali įvykti nuosmukis ir tai sukels rinkėjų nepasitenkinimą.
 
Dar nėra komentarų