Volstryto kitais metais gali laukti bumas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-09-29 15:50 Komentarai: (0)
Wharton mokyklos profesorius Jeremy Siegel pareiškė, kad nesvarbu kas bus prezidentas, kitais metais Amerikos akcijų rinkos gali laukti didelis augimas.

Minimas specialistas, kuris daugelį metų buvo pozityviai nusiteikęs akcijų rinkos atžvilgiu, nurodė daugybę priežasčių kodėl jis laikosi tokios nuomonės, įskaitant padidėjusį pinigų kiekį dėl koronaviruso stimuliavimo pastangų, pagerėjusios Covid-19 padėties perspektyvą ir didesnį darbuotojų produktyvumą.

„Manau, kad yra tikimybė, kad ši bulių rinka gali tęstis ir kitais metais, atsižvelgdama tik į tuos veiksnius. Manau, kad rinkos laukia tikrai geri 2021 metai, nesvarbu kas būtų prezidentas“ - tikino Jeremy Siegel.

Jo manymu, atsigavimas ir augimas akcijų rinkoje po dėl pandemijos pasiekto dugno taip pat buvo pagrįstas fundamentaliais veiksniais. Finansų profesorius nurodė, kad FED ir Kongresas pumpavo trilijonus į ekonomiką, vadindami tai „didžiuliu likvidumo pliūpsniu“.

„Aš esu pinigų teoretikas. Tai aš mokau ir studijuoju. Tam per 75 metus nuo Antrojo pasaulinio karo nėra precedento. Aš manau, kad rinkoje yra daug nuslopinto likvidumo, kai atsiras vakcina ir pandemijos baimė išnyks, 2021 metais matysime didelį aktyvumo padidėjimą“ - teigė Jeremy Siegel.

Jis atkreipė dėmesį, kad įmonių pelnus gali padidinti ūgtelėjęs darbuotojų produktyvumas, nes verslas atsisakė nereikalingų asmenų, neproduktyvių asmenų, sumažino išlaidas.

Wharton mokyklos profesorius sakė manantis, kad akcijų rinką pastaruoju metu susidūrė su sunkumais, t.y. korekcija ir neaiškumas, dėl būsimo koronaviruso stimulo ir Amerikos prezidento rinkimų.

"Man sunku matyti, jog be stimulų paketo ir su rinkimų neapibrėžtumu nuo dabar iki lapkričio pirmosios savaitės būtų didelė pažanga. Manau, kad neapibrėžtumas ir toliau turės įtakos rinkoms" - reziumavo Jeremy Siegel.

Panašūs straipsniai:

(Amerika,ekonomika,finansai)

2024-04-18 » Juanis kyla SWIFT sistemoje
2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-18 » Rekordinė didžiausio pasaulyje fondo grąža
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės

 
Dar nėra komentarų