Verslo ir rinkų naujienos » ECB turėtų išanalizuoti infliacijos tikslo formulę


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-09-25 14:49.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31487


Europos Centrinio banko valdybos narys Francois Villeroy de Galhau mano, kad institucija vykdydama savo politikos peržiūrėjimą turėtų iš naujo išnagrinėti, kaip ji suformuluoja savo infliacijos tikslą, praneša Reuters.

Šiuo metu ECB siekia, kad vidutinės trukmės laikotarpiu infliacija būtų „mažesnė, bet artima dviem procentams“, tačiau daugelį metų to pasiekti nepavyko nepaisant masinių pinigų injekcijų, skatinančių ekonomiką bei tokiu būdu siekiant kilstelti kainas.

Pasak Francois Villeroy de Galhau, kuris taip pat vadovauja Prancūzijos Centriniam bankui, taikinys buvo „simetriškas“ ta prasme, kad tai nėra lubos, kaip kai kurie galėtų tikėtis. Jo nuomone, ECB tam tikrą laiką gali sutikti viršyti limitą, negriežtindamas savo politikos.

Europos Centrinio banko valdybos narys mano, kad euro zonos monetarinės politikos vykdytojai turi ne tik aptarti tikslią savo infliacijos tikslo formuluotę, bet tuo pačiu turi ir iš naujo išnagrinėti rodiklį, kaip tą padarė Amerikos Federalinis Rezervų bankas.

„Jei reikia, ECB turi daug veiksmų laisvės“ - sakė Centrinio banko valdybos narys, pabrėždamas ECB ryžtą infliacijos ir euro zonos ekonomikos palaikymo klausimais.