Verslo ir rinkų naujienos » Amerikoje kiek padaugėjo naujų bedarbių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-09-24 18:09.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31482


Per savaitę Amerikoje naujų paraiškų gauti bedarbio pašalpą buvo pateikta kiek daugiau nei savaitę prieš tai, kai ekonomistai tikėjosi, jog šis rodiklis dar labiau kris.

Šįkart amerikiečiai pateikė 870 tūkstančių naujų prašymų bedarbio pašalpai gauti, arba trisdešimt tūkstančių daugiau nei prognozavo ekonomistai. Savaitę prieš tai šis rodiklis siekė 866 tūkstančius, arba šešiais tūkstančiais daugiau nei skelbta anksčiau.

Tuo tarpu keturių savaičių slenkamasis vidurkis, išlyginantis skaičiaus nepastovumą, palyginti su ankstesnės savaitės vidurkiu, krito nuo 913.5 iki 878.25 tūkstančių. Tai jau aštunta savaitė iš eilės kai šis rodiklis mažėja.

Žmonių, jau gaunančių paramą, vadinamos tęstinės paraiškos, skaičius per savaitę smuko nuo 12,747 iki 12,58 milijono, kai laukta, jog jis sieks vidutiniškai 12,3 milijono. Apie šį rodiklį pranešama su vienos savaitės vėlavimu.

Tad bendrai per koronaviruso pandemiją, t.y. per dvidešimt septynias savaites, Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo pateikta iš viso apie 62,9 milijono paraiškų bedarbio pašalpai gauti.