Vokietijos Ifo indeksas pakilo mažiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-09-24 13:31 Komentarai: (0)
Vokietijos Ifo indeksas, kuris yra sudaromas apklausus devynis tūkstančius kompanijų vadovų, per šį mėnesį vėl pakilo, bet šįkart mažiau nei laukta.

Pirmą šių metų rudens mėnesį lyginant su ankstesniu mėnesiu, minimo indekso reikšmė ūgtelėjo nuo 92.5 iki 93.4, kai laukta, jog kils daugiau, t.y. iki vidutiniškai 93.8 reikšmės. Tad šis indeksas auga jau penktą mėnesį iš eilės po rekordiškai žemo lygio ir didžiausio kritimo fiksuoto balandžio mėnesį, kai buvo pats koronaviruso pikas. Tai aukščiausias Ifo indeksas nuo vasario mėnesio.

Tuo tarpu dabartinės situacijos vertinimo indeksas rugsėjį palyginti su aštuntu šių metų mėnesiu, paaugo nuo 87.9 iki 89.2 reikšmės. Šiuo atveju laukta, jog šis indeksas pasistiebs kiek labiau iki vidutiniškai 89.5 reikšmės.

Vokietijos verslo lūkesčių indeksas per minimą laikotarpį irgi ūgtelėjo mažiau nei prognozuota. Jo reikšmė pasistiebė nuo 97.2 iki 97.7 reikšmės, kai laukta, jog pakils tik iki vidutiniškai devyniasdešimt aštuonių reikšmės.

„Tai, kas šiuo metu skatina indekso atsigavimą, daugiausia yra gamyba. Mes matėme, kad kai kurių mūsų prekybos partnerių padėtis pagerėjo ir tai gana sėkmingai veikia eksportą. Akivaizdu, kad yra pavojus, jog antra viruso banga sukels problemų. Tai matome paslaugų sektoriaus rodikliuose, o tai šįkart nėra gerai“ - pareiškė Vokietijos Ifo ekonomikos instituto vadovas Clemens Fuest.
 
Dar nėra komentarų