Verslo ir rinkų naujienos » J.Powell: FED rems ekonomiką tol, kol to reikės


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-09-22 16:00.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31468


Amerikos Centrinio banko pirmininkas Jerome Powell Atstovų rūmų komitete deklaravo savo pasirengimą toliau remti šalies ekonomiką, kuriai, nepaisant pastebimo pagerėjimo, vis dar reikia pagalbos.

FED vadovas dar kartą patvirtino monetarinės politikos vykdytojų įsipareigojimą padėti dėl pandemijos susilpnėjusiai didžiausiai pasaulyje ekonomikai.

„Mes vis dar esame pasirengę naudoti savo įrankius, kad padarytume viską, ką galime, tol, kol to reikia, kad užtikrintume kuo didesnį atsigavimą ir apribotume ilgalaikę žalą ekonomikai“ - sakė Jerome Powell.

Be nuolatinės paramos ekonomikai deklaracijos, Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas taip pat atkreipė dėmesį į jos būklės pagerėjimą.

„Ekonominė veikla pagerėjo po to, kai ji buvo nuslopinta antrąjį ketvirtį, kai didžioji ekonomikos dalis buvo uždaryta siekiant sustabdyti koronaviruso plitimą. Daugelis ekonominių rodiklių rodo reikšmingą pagerėjimą. Tačiau ir užimtumas, ir bendra ekonominė veikla išlieka akivaizdžiai mažesnė nei prieš pandemiją, o kelias į priekį vis dar atrodo labai neaiškus“ - sakė jis.

FED vadovas atkreipė dėmesį, kad paleistos programos iki šiol išlaisvino tik pusę potencialo ir bus budėjimo lauke, jei rinkoje įtampa vėl padidės.

„Po šio sunkaus laikotarpio mūsų ekonomika visiškai atsigaus. Esame pasirengę naudoti visas turimas priemones ekonomikai palaikyti tol, kol to reikia“ - reziumavo Jerome Powell.