ECB svarsto galimybę panaikinti draudimą bankams mokėti dividendus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2020-09-21 17:41 Komentarai: (0)
Europos Centrinis bankas, anot Bloomberg šaltinių, artėja prie sprendimo, kuriuo siekiama nuo kitų metų atšaukti bankams dividendų mokėjimo draudimą.

Neoficialiomis žiniomis, keli Europos Centrinio banko stebėtojų tarybos nariai, palaikę preliminarius pasiūlymus bankams atsisakyti dividendų, mano, kad tolesnis draudimo pratęsimas daro daugiau žalos nei naudos.

Anksčiau ECB paprašė skolintojų nemokėti dividendų, kad šie apsaugotų kapitalą ir tęstų skolinimą po pandemijos sukelto niokojimo ekonomikoje. Šis žingsnis prisidėjo prie staigaus bankų akcijų kainų kritimo šiais metais, tačiau Centrinis bankas atkreipė dėmesį, kad tai buvo kompromisas mainais už precedento neturintį reguliavimo palengvėjimą, kurį jiems suteikė krizei įveikti.

Sprendimus dėl dividendų greičiausiai lems ekonominiai rodikliai, duomenys apie paskolų, kurioms suteiktos mokėjimo atostogos, apimtį ir įvertinimas, ar bankai paskyrė pakankamai lėšų nuostoliams padengti dėl įsipareigojimų nevykdymo, ko gali būti vis daugiau.

Europos Centrinis bankas paskelbė, kad per ketvirtąjį šių metų ketvirtį peržiūrės savo poziciją.
 
Dar nėra komentarų