Verslo ir rinkų naujienos » Kas yra geriausios pasaulio biržos žvaigždė?


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-09-21 15:12.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31462


Tai yra didelė staigmena pandemijos laikais. Juvelyrikos kompanija Pandora yra pagrindinė žvaigždė Kopenhagos vertybinių popierių biržoje, kuri šiais metais pagal prieaugį yra pasaulio lyderė.

Nuo 2020 metų pradžios jos akcijos pabrango beveik dviem trečdaliais, t.y. 64 procentais ir yra OMX Copenhagen 20 indekso (18,46 procento prieaugis nuo metų pradžios) lyderė.

Įdomu tai, kad prieš pandemiją Pandora akcijos buvo labai populiarios tarp šortintųjų, t.y. tų, kurie tikisi uždirbti iš akcijų kainos kritimo. Šiuo požiūriu ji buvo lyderė tarp Europos Stoxx 600 asmeninių ir namų apyvokos prekių indekso atstovių, o dabar trumpai parduotų arba šortinamų akcijų procentas sumažėjo nuo 12 procentų vasarį iki mažiau nei 2 procentų, praneša IHS Markit.

Viking Global Investors ir WorldQuant yra tarp hedge arba rizikos draudimo fondų, kurie sumažino Pandora trumpąsias pozicijas iki žemiau 0,5 procento.

„Rizikos draudimo fondai pradėjo uždaryti trumpas pozicijas, nes Pandora verslas parodė pagerėjimo požymius, o akcijos patyrė kečupo butelio efektą (ilgai nieko nevyko, o tada daug kas pradėjo vykti vienu metu)“ - paaiškino Sydbank analitikas Per Fogh.