Verslo ir rinkų naujienos » Milijardieriaus fondo neigiama grąža net 42,5 procento


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-09-18 16:21.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31454


Milijardieriaus Michael Hintze hedge arba rizikos draudimo fondas pranešė apie uždirbtą pelną per pastaruosius tris mėnesius, tačiau nuo metų pradžios jo grąža vis dar neigiama ir siekia net 42,5 procento.

Londone įsikūręs CQS Directional Opportunities Fund, kurio valdomas turtas siekia 1,8 mlrd. dolerių, per rugpjūčio mėnesį pasiekė teigiamą 1,3 procento grąžą. Kartu su praėjusių dviejų mėnesių prieaugiu tai padėjo padengti tik nedidelę nuostolio dalį, t.y. po pirmų keturių šių metų mėnesių neigiama investicinė grąža siekė net keturiasdešimt aštuonis procentus.

Vien tik kovo mėnesį minimas hedge fondas, kuris šiuo metu daugiausia investuoja į kredito rinką, prarado net trisdešimt tris procentus savo vertės, arba daugiausia nuo tada, kai pradėjo veikti 2005 metais.

„Mes sunkiai dirbame, kad rastume galimybes, apsaugotume portfelį ir atkurtume grąžą savo investuotojams“ - laiške investuotojams rašė pats fondą valdantis Michael Hintze.

CQS Directional Opportunities Fund hedge fondas dėl nuostolių buvo priversta atleisti darbuotojus ir atsikratyti investavimo į akcijas verslo.