Verslo ir rinkų naujienos » FED vėl testuos bankus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-09-18 12:17.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31452


Iki rugsėjo pabaigos Amerikos pinigų institucija turi nuspręsti, ar ji ir toliau ribos bankų dividendus. Be to, FED pristatė naujus scenarijus, kuriuos nori naudoti didelių bankų atsparumui patikrinti, praneša Reuters.

Amerikos Centrinis bankas ketina paskelbti naujos analizės rezultatus iki 2020 metų pabaigos. Taigi, tai bus antrasis beprecedentis testas nepalankiausiomis sąlygomis, atliktas vos per keliolika mėnesių.

FED paaiškino savo sprendimą „išliekančiu neapibrėžtumu“ dėl koronaviruso pandemijos. Be to, pirmą kartą turi būti atskleisti atskirų institucijų rezultatai, parodant, kaip kiekvienas iš 34 patikrintų bankų atlaikytų pandemija pagrįstą analizę.

„Neaiškumas per kelis ateinančius ketvirčius išlieka neįprastai didelis, ir šie du papildomi testai suteiks daugiau žinių apie didelių bankų atsparumą“ - tikino FED priežiūros viceprezidentas Randal Quarles.

Tikimasi, kad naujoji analizė apims du hipotetinius scenarijus. Pirmasis yra gilus, bet trumpalaikis ekonomikos nuosmukis, dėl kurio nedarbas padidės iki 12,5 procento 2021 metų pabaigoje, o po to sparčiai sumažėja. Savo ruožtu antrasis scenarijus yra švelnesnis, bet labiau nuolatinis. Jo atveju nedarbas turėtų išaugti iki 11 procentų iki 2021 metų pabaigos, bet tada jis turėtų mažėti lėčiau. Abiem atvejais atsižvelgiama į didelius ekonomikos nuosmukius JAV ir užsienyje.