Verslo ir rinkų naujienos » Volstryte dominavo raudona spalva


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-09-18 00:52.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31450


Ketvirtadienio prekybos sesijos metu Volstryte tęsėsi prieš dieną po FED posėdžio prasidėjęs išpardavimas. Vėl aktyviausiai buvo atsikratoma technologijų atstovių vertybinių popierių, tad Nasdaq indekso korekcija ko gero dar nesibaigė.

Nuotaikos tarp investuotojų paaiškėjo trečiadienio prekybos sesijos pabaigoje. Staigus Nasdaq nuosmukis pačioje sesijos pabaigoje nieko gero nežadėjo. Ir tai pasitvirtino ketvirtadienį. Paaiškėjo, kad tiek pažadas išlaikyti nulinės palūkanų normos režimą bent iki 2023 metų pabaigos, tiek tolerancija žymiai didesnei infliacijai ateityje jau buvo įtraukta į akcijų vertinimą.

Ir šie vertinimai, ypač technologijų sektoriuje, jau yra daugiau nei aukšti. Taigi nenuostabu, kad būtent šioje rinkos dalyje korekcija yra didžiausia. Tuo labiau, kad FANG+ įmonių akcijoms po rugpjūčio ralio yra erdvės kristi. Ir būtent Nasdaq vėl buvo sesijos anti herojus, dienos metu jis nukrito net dviem procentais ir vėl pasiekė rugsėjo žemumas. Jei jos būtų pramuškos, remiantis technine analize, tai atvertų kelią tolesniam nuosmukiui.

Galiausiai Nasdaq ketvirtadienio prekybos sesiją baigė užfiksavęs 1,27 procento kritimą, tačiau išliko virš 10800 punktų lygio. Platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P500 šįkart pasikoregavo 0,84 procento iki 3357,01 punkto, o stambiųjų bankų ir bendrovių bendras indeksas Dow Jones smuktelėjo mažiausiai, t.y. 0,47 procento.

„Tai buvo nuostabus atšokimas nuo kovo dugno, prie kurio labiausiai prisidėjo kelios žinomos technologijų kompanijos. Paskutinė rugpjūčio savaitė buvo ypač gera ir manau, kad dabartinis pelno paėmimo scenarijus yra racionalus“ - tikino Longbow Asset Management prezidentas Jake Dollarhide.

Apple akcijos ketvirtadienį krito 1,6 procento, o Amazon - 2,3 procento. Trečiadienio debiutanto vertybinių popierių kaina sumažėjo beveik vienuolika procentų, kai per pirmąją sesiją Snowflake rinkos vertė pašoko net 111 procentų. Tesla, Facebook ir Netflix, t.y. labai populiarių „naujosios ekonomikos“ bendrovių akcijų kainos krito po 3 - 4 procentais. Bankų akcijoms taip pat sekėsi prastai, nes joms akivaizdžiai pakenkė Amerikos Centrinio banko pasižadėjimas ilgą laiką išlaikyti nulines palūkanų normas.

JAV ekonomikos duomenys nesužavėjo. Nors bedarbio pašalpų prašymų skaičius per savaitę smuktelėjo, bet buvo kiek didesnis nei laukta. Nepaisant po koronaviruso įvykusio ekonomikos atsigavimo, šis rodiklis vis dar yra labai aukštas. Būsto statybos statistika akivaizdžiai nuvylė. Rugpjūtį tiek pradėtų statybų skaičius, tiek išduotų statybą leidžiančių dokumentų skaičius buvo žymiai mažesni nei laukta rinkoje.