Verslo ir rinkų naujienos » Europoje rugpjūtį vėl sumažėjo naujų automobilių pardavimai


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-09-17 14:55.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31447


Remiantis šiandien paviešintais Europos automobilių gamintojų asociacijos duomenimis, rugpjūtį Senajame žemyne toliau mažėjo naujų automobilių pardavimai.

Praėjusį mėnesį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, naujų automobilių Europos sąjungoje buvo užregistruota 18.9 procento mažiau, kai liepą kritimas siekė 5.7 procento.

Bendrai per pirmus aštuonis šių metų mėnesius jų buvo užregistruota 6,124 milijono, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo trisdešimt dviem procentais mažiau.

Per paskutinį šių metų vasaros mėnesį naujų automobilių pardavimai labiausiai krito Rumunijoje - 51.9 procento, o prieaugis fiksuotas tik Kipre - 14.1 procento. Mūsų šalyje pardavimai smuko 7.3 procento, o štai Vokietijoje ir Prancūzijoje sumažėjo penktadaliu, Ispanijoje virš dešimt procentų, o Italijoje faktiškai nepakito.

Bendrai per aštuonis šių metų mėnesius naujų automobilių mūsų šalyje buvo užregistruota 22.9 procento mažiau, Vokietijoje - 28.8 procento, Prancūzijoje - trisdešimt dviem procentais, Ispanijoje net virš keturiasdešimt procentų mažiau, o štai Italijoje pardavimai smuko 38.9 procento.

Kalbant apie automobilių gamintojus, Volkswagen grupės pardavimai kiekine išraiška Europos sąjungoje per praėjusį mėnesį susitraukė beveik ketvirtadaliu, BMW grupės paaugo apie septynis procentus,o kitos Vokietijos automobilių gamybos milžinės Daimler susitraukė penktadaliu. Prancūzijos automobilių gamintojų PSA ir Renault grupių automobilių pardavimai rugpjūtį smuko atitinkamai 20.8 ir 24.7 procento, Japonijos Toyota susitraukė tik keturiais procentais, Pietų Korėjos Hyundai grupės pakilo beveik dviem procentais, o štai FCA grupės susitraukė 6.6 procento.