Verslo ir rinkų naujienos » Labai blogi metai hedge karaliui


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-09-16 17:09.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31442


Legendinis Ray Dalio nuspėjo pasaulinę finansų krizę, tačiau tinkamai neatsižvelgė į koronavirusą. Jis netgi gali prarasti hedge rinkos karaliaus titulą.

Jo Bridgewater Associates fondas, kurio turtas siekia 148 mlrd. dolerių, patyrė nuostolių, kai jo konkurentai sugebėjo užsidirbti pinigų nepastovioje rinkoje. Pagrindinio Pure Alpha Fund fondo investicinė grąža rugpjūčio pabaigoje buvo neigiama ir siekė 18,6 procento.

Visų pirma Bridgewater Associates, t.y. didžiausio pasaulyje rizikos draudimo fondo, kompiuteriniai modeliai antrus metus iš eilės neteisingai suprato rinkos signalus.

Vėliau didieji klientai pradėjo išsiimti pinigus. Per septynis mėnesius jie atsiėmė 3,5 mlrd. dolerių vertės grynąsias lėšas, t.y. atmetus ineštus naujus pinigus, o ekspertai mano, kad tai dar nesibaigė.

Be to, Ray Dalio pralaimėjo arbitražą buvusiems darbuotojams, konfliktuoja su buvusiu Bridgewater Associates generaliniu direktoriumi ir atsikratė daugelio darbuotojų, pažymi Bloomberg.

Kovo mėnesį Bridgewater sumažino rizikingas pozicijas, o po to didino jas per lėtai, nepaisant to, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas pradėjo precedento neturinčią ekonominės paramos programą.