Verslo ir rinkų naujienos » Pramonės produkcija JAV pasistiebė mažiau nei laukta


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-09-15 17:06.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31436


Šiandien buvo paskelbta, kad per praėjusį mėnesį Amerikoje vėl ūgtelėjo pramonės produkcija, tiesa, pastebimai mažiau nei laukta.

Rugpjūtį palyginus su liepa, pramonės produkcija pasistiebė 0,4 procento, kai laukta, jog prieaugis sieks vidutiniškai vieną procentą. Mėnesį prieš tai ji pakilo 3,5 procento, birželį - 6,1 procento. Tai ketvirtas mėnesis iš eilės kai auga šis rodiklis

Veiklos apimtys Amerikos fabrikuose per praėjusį mėnesį ūgtelėjo vienu procentu, kai prognozuota, kad pasistiebs vidutiniškai 1,2 procento, o liepą ūgtelėjo 3,9 procento.

JAV pramonės gamybos apimčių panaudojimas per aštuntą šių metų mėnesį pakilo nuo 71,1 iki 71,4 procento, kas atitiko lūkesčius. Vasarį prieš pandeminę krizę šis rodiklis siekė 76,9 procento.

Veiklos apimtys kasybos ir gavybos srityje krito 2,5 procento, nes dėl uragano ir audrų laikinai buvo sustabdytas naftos išgavimas Meksikos įlankoje. Motorinių transporto priemonių gamyba krito 3,7 procento, o komunalinių paslaugų įmonių veiklos apimtys krito šįkart 0,4 procento, kai liepą pakilo net 3,8 procento.

Ilgalaikio vartojimo prekių gamyba Amerikoje per rugpjūtį pakilo 0,7 procento, o štai kasdieninio vartojimo - 1,2 procento.