Verslo ir rinkų naujienos » Vokietijos ZEW indeksas nelauktai ūgtelėjo


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-09-15 12:39.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31433


Šį mėnesį Vokietijos ZEW indeksas, kuris atspindi investuotojų ir analitikų lūkesčius bei kuris yra skirtas numatyti ekonominius pokyčius per artimiausius šešis mėnesius, nelauktai ūgtelėjo ir pakilo į šio amžiaus pradžioje fiksuotą lygį.

Rugsėjį palyginus su paskutiniu vasaros mėnesiu, minimo indekso reikšmė pakilo nuo 71.5 iki 77.4, kai laukta, jog jis kris iki vidutiniškai 69.8 reikšmės. Tai aukščiausias rodiklis nuo pat 2000 metų gegužės mėnesio.

Tuo tarpu Vokietijos dabartinės situacijos vertinimo ZEW indeksas šį mėnesį palyginus su rugpjūčiu, atsitiesė labiau nei prognozuota. Jo neigiama reikšmė sumažėjo nuo 81.3 iki 66.2. Šiuo atveju laukta, kad indekso neigiama reikšmė sumažės iki vidutiniškai septyniasdešimt dviejų.

Analogiškas euro zonos ZEW indeksas, kuris atspindi šios zonos investuotojų ir analitikų lūkesčius, per minimą laikotarpį pakilo. Jo teigiama vertė ūgtelėjo nuo šešiasdešimt keturių iki 73.9.

„Ekspertai ir toliau tikisi pastebimo Vokietijos ekonomikos atsigavimo“ - sakė ZEW instituto prezidentas Achim Wambach bei pridūrė, kad įstrigusios Brexit derybos ir didėjantis Covid-19 susirgimų skaičius nesumenkino teigiamos nuotaikos.