Verslo ir rinkų naujienos » Pozityvi savaitės pradžia


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-09-15 00:20.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31429


Po kelių kritimo sesijų Volstryte, sulaukėme atšokimo ir pozityvios savaitės pradžios. Tik nebuvo žinoma, kokia informacija taps pretekstu pakelti akcijų indeksus.

Amerikiečių investuotojas per pastarąjį dešimtmetį buvo gerai apmokytas ir reaguoja vienodai, t.y. po kiekvieno net kelių procentų kritimo prasideda „dugno pirkimas“. Ši strategija per pastaruosius dešimt metų veikė gana gerai, ir sunku tikėtis, kad rinka per naktį pakeis elgesį.

Kadangi pastarąsias dvi savaites Volstryte buvo pastebimas nuosmukis (Nasdaq atveju net gana staigus), rinkoje buvo tikimasi atšokimo, ko ir sulaukėme. Pirmadienį Nasdaq indeksas pakilo daugiausiai, t.y. beveik dviem procentais virš vienuolikos tūkstančių punktų lygio. Platusis Amerikos akcijų rinkos indeksas S&P500 pasistiebė 1,27 procento iki 3383,53 punktų, o štai Dow Jones indeksas prekybos sesijos metu buvo ūgtelėjęs virš 28 tūkstančių punktų, tačiau neišlaikė šio lygio ir finišavo paaugęs 1,18 procento iki 27993.33 punktų.

Tai buvo rami sesija, kurios nelydėjo reikšmingi makroekonominiai pranešimai ar novatoriškos naujienos iš Amerikos politikos pasaulio. Artėja JAV kompanijų ir bankų trečiojo ketvirčio veiklos rezultatų skelbimo maratonas, tiesa, iki to dar porą savaičių.

Taigi pirmadienio pakilimo pretekstas buvo pranešimai iš susijungimų ir įsigijimų srities. Seattle Genetics akcijos pabrango 14,6 procento po to, kai Merck paskelbė apie milijardo dolerių vertės investiciją į įmonę. Gilead Sciences pateikė pasiūlymą įsigyti Immunomedics už 21 milijardą dolerių. Immunomedics akcijų kaina po šios žinios pašoko net 98 procentais.

Didelį svorį Nasdaq indekse turinčio Nvidia rinkos vertė padidėjo beveik šešiais procentais po to, kai bendrovė paskelbė apie procesoriaus projektavimo bendrovės Arm įsigijimą. Savo ruožtu informacinių technologijų kompanijos Oracle nuosavybės vertybiniai popieiriai pabrango virš keturių procentų po informacijos apie ketinimą perimti amerikietišką Tik-Tok verslo dalį.

Investuotojų nuotaikas pagerino ir farmacijos pramonės pranešimai. AstraZeneca pirmadienį paskelbė, kad atnaujinti klinikiniai vakcinos nuo Covid-19 tyrimai. Savo ruožtu Pfizer pranešė apie savo vakcinos testų išplėtimą iki maždaug 44 tūkstančių pacientų.