Verslo ir rinkų naujienos » Hedge fondai laukia dolerio silpnėjimo


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-08-20 17:02.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31315


Pirmą kartą nuo 2018 metų gegužės mėnesio hedge arba rizikos draudimo fondai užėmė „meškišką” poziciją dolerio atžvilgiu, o tai gali leisti manyti, kad ankstesnis jo susilpnėjimas gali tęstis.

Remiantis JAV ateities prekybos komisijos (CFTC) duomenimis, praėjusią savaitę grynosios svertinės ateities sandorių ir pasirinkimo sandorių pozicijos nukreiptos prieš aštuonias pagrindines valiutas (išskyrus dolerį) buvo minus 7881 kontraktas. Euras turi geriausias perspektyvas.

„Dolerio kritimas buvo po kovo mėnesio augimo, juo labiau, kad jis atrodė pervertintas. Realaus pajamingumo kritimas JAV dar labiau paspartino šį judesį“ - teigė Nomura Holdings valiutų rinkos strategijos vadovas Yujiro Goto.

Kovo antroje pusėje FED skelbiamas dolerio indeksas pasiekė rekordinę vertę, nes investuotojai ieškojo vadinamojo saugaus prieglobsčio. Nuo to laiko jis sumažėjo maždaug septyniais procentais.

„Ilgesnis nuosmukio trendas yra akivaizdus, ​​ypač palyginti su šalimis, kurios šiuo metu realizuoja QE ir sparčiau atsigauna. Šios tendencijos metu korekcija yra įmanoma, tačiau tai būtų galimybė parduoti dolerį“ - Singapūro AVM Global Opportunity Fund rizikos draudimo fondo įkūrėjas Ashvin Murthy.