Verslo ir rinkų naujienos » Naujas Nasdaq rekordas po nuobodžios sesijos


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-08-05 01:28.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31244


Amerikos akcijų rinkos indeksai Dow Jones ir S&P500 pakilo trečiąją sesiją iš eilės, o štai Nasdaq ūgtelėjo penktą sesiją iš eilės aukštyn ir pagerino pirmadienio rekordą: Dow Jones 26828.47 (+0.62%), S&P500 3306.51 (+0.36%), Nasdaq 10941.17 (+0.35%).

Volstryte antradienį buvo gana nuobodu. Indeksų kilimą lėmė paklausos atsigavimas paskutinę prekybos valandą. Pagrindiniai Amerikos indeksai sesijos pabaigoje pasiekė savo dienos aukštumas.

Investuotojai vis dar laukia, kol politikai nuspręs dėl tolesnių priemonių ekonomikai skatinti ir remti amerikiečius, kurie prarado darbą ar patyrė reikšmingą pajamų mažėjimą. Antradienį paskelbti bendrovių rezultatai ir makro duomenys neturėjo esminio poveikio visai rinkai.

Viskas, ką galėjote pamatyti, buvo pinigų srautai į „saugių prieglobstį“ - JAV iždo obligacijas ir auksą, kurio kaina pirmą kartą istorijoje pakilo virš dviejų tūkstančių dolerių psichologinės ribos. Žaliavinė nafta pabrango dėl silpnesnio dolerio antroje sesijos dalyje, taip pat dėl ​​pranešimų apie galingą sprogimą Beirute, kuris sukėlė susirūpinimą dėl geopolitinės suirutės regione.

Pabaigoje paklausa vyravo 9 iš 11 pagrindinių S&P500 indekso segmentų, na o didžiausia buvo energetikos (2,5 procento) bei nekilnojamojo turto ir vartojimo prekių srityse (1,4 procento). Finansų ir sveikatos priežiūros segmentai, palyginti su rinka, buvo prasčiausi (po -0,4 procento).

Antradienio prekybos sesijos pabaigoje pabrango šešiasdešimties procentų S&P500 indekso atstovių akcijos, o štai tarp trisdešimties Dow Jones indekso narių prieaugiu galėjo pasigirti du trečdaliai. Labiausiai augo chemijos pramonės koncerno Dow (3,1 procento), naftos milžinės Exxon Mobil (2,9 procento) ir greito maisto restoranų tinklo McDonald's savininko (2,55 procento) nuosavybės vertybinių popierių vertės. Daugiausiai nuvertėjo šįkart draudimo kompanijos Travelers Companies (-1,1 procento) i Microsoft (-1,5 procento) akcijos.

Tuo tarpu kalbant apie Nasdaq, padidėjo apie šešiasdešimties procentų rinkos vertė. Tarp FAANG grupės technologinių milžinų labiausiai brango Netflix (2,2 procento) vertybiniai popieriai, o Facebook kapitalizacija šįkart sumažėjo labiausiai, t.y. apie vieną procentą.