Verslo ir rinkų naujienos » Nasdaq šturmuoja naujus rekordinius lygius


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-08-04 00:22.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31237


Volstryte pirmadienį dominavo augimą simbolizuojanti žalia spalva, na o paklausą paskatino sugrįžusios milijardinių sandorių perspektyvos, įskaitant Microsoft pastangas įsigyti TikTok padalinį. Visi pagrindiniai JAV akcijų rinkos indeksai užfiksavo prieaugį, o štai Nasdaq pasiekė naują rekordą: Dow Jones 26664.40 (+0.89%), S&P500 3294.61 (+0.72%), Nasdaq 10902.80 (+1.47%).

Nuotaiką taip pat pagerino atnaujintas darbas Kongrese dėl naujų fiskalinių paskatų ir teigiamų makroekonominių duomenų paskelbimas, daugiausia susijęs su pramonės produkcijos atsigavimu.

Nasdaq pasiekė dar vieną uždarymo rekordą (ankstesnis buvo liepos 20 dieną), nes investuotojai pirko bendrovių, kurios būtų pasirengusios pasiekti geriausius rezultatus nuotolinėje darbo ekonomikoje, akcijas. Biržos prekybą taip pat teigiamai veikė atnaujintos Kongreso atstovų ir Donald Trump administracijos derybos, kuriomis siekiama išplėsti išmokas milijonams bedarbių amerikiečių.

Paskelbus netikėtai gerus ketvirčio rezultatus, Apple užfiksavo dar vieną, t.y. antrą iš eilės naują rekordinį vertės lygį, o Microsoft vertybiniai popieriai pabrango 5,6 procento dėka tikimės įsigyti TikTok JAV rinkoje.

Pažangius namų apsaugos sprendimus gaminančios įmonės ADT kapitalizacija pastebimai šoktelėjo (56 procentais). Tą lėmė bendrovės bendradarbiavimo su Google pradžia bei tai, jog Alphabet įsigyjo beveik septynis procentus jos akcijų už 450 milijonų dolerių.

Doleris kiek sustiprėjo po blogiausio per dešimtmetį liepos mėnesio, o naujausi duomenys parodė, kad JAV pramonė praėjusį mėnesį augo sparčiausiai nuo 2019 metų kovo mėnesio.Tą daugiausia lėmė tai, kad automobilių gamintojai po veiklos apribojimo grįžo į darbą visu pajėgumu.

Varian Medical Systems akcijų kaina šoktelėjo 22 procentais po 16 milijardų dolerių vertės vokiečių firmos Siemens Healthineers įsigijimo, o Kansas City Southern geležinkelio holdingo bendrovės kapitalizacija pakilo po pranešimo, kad investuotojų grupė svarsto galimybę perimti šią įmonę už maždaug 20 milijardų dolerių.

Tarp S&P500 indekso narių 41 užfiksavo naujus metinius aukščiausius lygius ir nei vienas nepasiekė naujų žemumų, o štai tarp Nasdaq Composite - 164 naujus maksimumus ir 16 - naujus minimumus.