Verslo ir rinkų naujienos » Fitch sumažino JAV reitingo perspektyvą iki neigiamos


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-08-03 14:55.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31234


Reitingų agentūra Fitch sumažino Jungtinių Amerikos Valstijų kredito reitingo perspektyvą nuo stabilios iki neigiamos, tuo pačiu išlaikydama aukščiausią AAA lygio reitingą.

Fitch savo sprendimą pagrindė pablogėjusiais JAV viešaisiais finansais ir patikimo jų konsolidavimo plano nebuvimu. Agentūra teigė, kad didelis fiskalinis deficitas ir skola jau augo vidutinės trukmės laikotarpiu, prieš didžiulį ekonominį sukrėtimą, kurį sukėlė koronavirusas. Tai pradėjo silpninti Amerikos tradicinę kredito galią.

Pasak Fitch specialistų, 2021 metų pabaigoje JAV skolos ir bendrojo vidaus produkto santykis viršys 130 procentų. Agentūra atkreipė dėmesį į tai, kad krizės metu Amerika turėjo didžiausią skolos ir BVP santykį iš visų šalių, turinčių aukščiausią AAA skolinimosi reitingą.

"Finansinis lankstumas, palaikomas Fed intervencijų, vidutiniu laikotarpiu visiškai nepanaikina grėsmės skolų tvarumui. Yra rizika, kad politikos formuotojai nepakankamai konsoliduos viešuosius finansus, kad stabilizuotų valstybės skolą, kai koronaviruso šokas praeis" - rašoma reitingų agentūros Fitch pranešime.