Verslo ir rinkų naujienos » Amerikos akcijų rinkoje kritimas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-07-29 01:10.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31206


Amerikos Federalinis Rezervų bankas paskelbė pratęsiantis specialias kreditų programas iki metų pabaigos. Bet tai nepadėjo ir pagrindiniai JAV akcijų rinkos indeksai prekybos sesiją baigė užfiksavę kritimą:Dow Jones 26379.28 (-0.77%), S&P500 3218.44 (-0.65%), Nasdaq 10402.09 (-1.27%). Investuotojams nepatiko 3M ir McDonald's veiklos rezultatai. Nerimą kėlė ir vartotojų nuotaikų pablogėjimas.

JAV Centrinis bankas antradienį paskelbė pratęsiantis septynias įmonių ir bankų skubių paskolų programas iki 2020 metų pabaigos. Dar dvi programos turi veikti nepakitusios iki atitinkamai gruodžio pabaigos ir iki kitų metų kovo 17 dienos. Pavasarį pristatyti sprendimai turėjo galioti iki rugsėjo 30 dienos. Panašu, kad programos liks ilgiau, nei kas nors tikėjosi.

Tai iš esmės yra blogas ženklas, kad „nepaprastosios padėties“ FED veiksmų gali prireikti dar daugelį mėnesių (o gal metų?). O jei jų reikia, galbūt didžiausiai pasaulyje ekonomikai nesiseka taip gerai, kaip mano investuotojai? Ypač todėl, kad didelės federalinės bedarbio pašalpos subsidijos nustoja galioti liepos pabaigoje, t.y. kiekvienam atleistam darbuotojui išmokami papildomi 600 dolerių per savaitę. Kongresas vis dar nesutaria dėl galimo jų pratęsimo.

Be to, liepą netikėtai smarkiai pablogėjo Amerikos vartotojų nuotaika. Konferencijų tarybos indeksas nuo 98,3 punkto birželį nukrito iki 92,6 punkto. Rinkoje laukta, jog šis rodiklis smuks iki vidutiniškai 94,5 punkto. Tai gali būti vienas iš pirmųjų požymių, rodančių, kad JAV ekonomika nustojo taip greitai atsigauti po dinamiško atšokimo gegužę ir birželį.

Investuotojams taip pat nepatiko 3M koncerno ketvirčio rezultatai. Tai didelis pramonės konglomeratas, kai kurių nuomone, visos ekonomikos ekonominės padėties barometras. 3M akcijos nuvertėjo beveik penkiais procentais po to, kai jos ketvirčio pelnas akcijai buvo kuklesnis nei laukta, be to, ji nustebino pastebimu dvidešimties procentų pajamų sumažėjimu transporto ir elektronikos segmentuose.

McDonald veiklos rezultatai tapo antruoju nusivylimu. Pelnas irgi krito daugiau nei prognozuota. Visa tai kartu su vis dar sparčiu koronaviruso plitimu JAV ir netikrumu dėl būsimų fiskalinių ir pinigų paskatų paskatino investuotojus pasiimti pelną.

Šiandien sulauksime dviejų dienų FED atstovų posėdžio sprendimų paskelbimo, bei savo ketvirčio veiklos rezultatus praneš Boeing, General Motors bei Facebook.