Verslo ir rinkų naujienos » Augimas Volstryte ir silpnėjantis doleris


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-07-28 00:31.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31199


Trys pagrindiniai Amerikos akcijų rinkos indeksai pirmadienio sesiją baigė užfiksavę prieaugį: Dow Jones 26584.77 (+0.43%), S&P500 3239.41 (+0.74%), Nasdaq 10536.27 (+1.67%). Tuo tarpu doleris dar labiau susilpnėjo.

Investuotojai daugiausia dėmesio skyrė JAV vyriausybės darbui dėl naujų programų, skirtų toliau skatinti ekonomiką. Kai kurie iš jų baiminosi, ar parama bus pakankama, ir nusprendė investuoti į didžiausias įmones, taip pat į auksą, kuris sumušė 2011 metų rekordą. Tad bent šiuo metu naujas rekordas siekia 1945,67 dolerius už Trojos unciją. Aukščiausią vertę nuo 2013 metų pasiekė sidabras, t.y. uncijos kaina pakilo iki 24,795 dolerių.

Toliau išlieka didelis naujų koronavirusinių infekcijų skaičius, be to, dar labiau silpnėjo doleris, kurio kursas euro atžvilgiu pirmadienį tapo žemiausias nuo 2018 metų rugsėjo mėnesio. Tuo tarpu bitkoino kaina pakilo iki aukščiausio lygio per paskutines šešias savaites.

S&P 500 ir Nasdaq Composite indeksų prieaugius lėmė padidėjusios technologijų bendrovių, tokių kaip Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft ir Netflix rinkos vertės. Savo ruožtu bankai, įskaitant stambiausią JPMorgan, užfiksavo nedidelį kritimą.

Dow Jones indekso atveju ūgtelėjo McDonalds, Procter & Gamble, Exxon Mobil, 3M, Visa ir American Express akcijų kainos, o štai tokių milžinių kaip Coca-Cola, Intel, Johnson & Johnson, taip pat Nike ir Boeing kapitalizacijos pirmadienį sumažėjo.

Moderna akcijos brango po to, kai bendrovės atstovai paskelbė, kad jos vakcina COVID-19 gali būti paruošta visuotiniam naudojimui iki metų pabaigos.

Artimiausiomis dienomis investuotojų akys bus sutelktos į įmones, įtrauktas į S&P 500 indeksą. Šią savaitę net 189 iš jų turi pateikti savo antrojo ketvirčio rezultatus. Tokios informacinių technologijų milžinės kaip Apple, Amazon, Facebook ir Alphabet (Google) būtent šią savaitę irgi paskelbs savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Antradienį tą darys Visa, Pfizer, McDonald’s, 3M ir eBay.