Verslo ir rinkų naujienos » Pasikoregavom


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-07-08 00:15.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31108


Antradienį, po augimo pirmą šios savaitės prekybos sesiją, Amerikos akcijų rinkoje sulaukėme korekcinių nuotaikų, t.y. pasiūla buvo pranašesnė už paklausą: Dow Jones 25890.18 (-1.51%), S&P500 3145.32 (-1.08%), Nasdaq 10343.89 (-0.86%).

Neabejotinai geriau, palyginti su įmonėmis, atstovaujančiomis tradiciniams ekonomikos sektoriams, sekėsi technologijų bendrovių sektoriui. Vis dėlto jis irgi galiausiai pasidavė.

Didesnę dienos dalį buvo populiarūs didžiausių aukštųjų technologijų korporacijų, įskaitant Microsoft ir Apple, vertybiniai popieriai. Kita vertus, finansinio sektoriaus atstovų akcijos buvo našta indeksams. Investuotojai taip pat vėl pardavinėjo oro linijų bendrovių, kelionių organizatorių ir viešbučių kompanijų nuosavybės vertybinius popierius.

Kai kurie rinkos dalyviai rodo vis didėjantį susirūpinimą dėl keliančių nerimą pranešimų iš kovos su koronaviruso pandemija fronto. Rekordiškai išaugęs naujų Covid-19 infekcijų skaičius kelia grėsmę, jog gali atsirasti poreikis vėl uždaryti ekonomiką, nors vyriausybės atsisako priimti tokį sprendimą. Tačiau kai kurios valstijos atsisakė planų atverti visą ekonomiką. Ypač rimta padėtis užfiksuota Floridoje, įskaitant Majamį ir Teksasą, kur aštuntą dieną iš eilės registruojamas rekordinis hospitalizuotų asmenų skaičius.

Techninė analizė, rodanti šiek tiek gilesnio išpardavimo riziką, taip pat paskatino korekciją biržoje. Kainų ir pelno santykis ateities sandorių rinkoje šiuo metu svyruoja su apie 50 procentų premija, palyginti su dvidešimties metų vidurkiu.

Naujausi prieaugiai lėmė tai, kad Dow Jones ir S&P500 indeksai nuo vasario mėnesį pasiektų rekordinių lygių yra nutolę tik šešiais ir vienuolika procentų, o nuo kovo mėnesį pasiektų dugnų jau pašoko net daugiau nei keturiasdešimt penkiais procentais. Kita vertus, Nasdaq jau kelis kartus sugebėjo užkopti į naujas aukštumas.

Novavax akcijos tapo antradienio sesijos žvaigžde. Jos pabrango net apie trisdešimt du procentus reaguojant į informaciją, kad JAV vyriausybė skirs 1,6 milijardo JAV dolerių darbams susijusiems su įmonės kuriama koronaviruso vakcina. Šie pinigai bus panaudoti pažangiems žmonių tyrimams ir gamybai iki 100 milijonų vakcinų 2020 metų pabaigoje.

Walmart akcijų savininkai taip pat gali būti patenkinti. Šios bendrovės, kuri valdo didžiausią pasaulyje prekybos centrų tinklą, vertybiniai popieriai antradienį pabrango net apie septynis procentus. Šį šuolį lėmė pasirodžiusi informacija, kad Walmart yra arti savo narystės programos, kuri galėtų tiesiogiai konkuruoti su Amazon Prime tarnyba, įgyvendinimo.