Verslo ir rinkų naujienos » Buvusi hedge fondų rinkos žvaigždė traukiasi


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-07-03 13:47.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31097


Prieš daugiau nei dešimtmetį pasiekęs didžiausią sėkmę savo karjeroje, John Paulson nusprendė pasitraukti iš rizikos draudimo fondų rinkos.

John Paulson tapo hedge fondų rinkos žvaigžde daugiau nei prieš dešimtmetį, nes taikliai nuspėjo JAV nekilnojamojo turto rinkos žlugimą. Kai tai atsitiko, 2007 metais jis uždirbo penkiolika milijardų dolerių, iš kurių asmeniškai beveik keturis milijardus dolerių.

Sėkmė pritraukė klientus į jo rizikos draudimo fondą, kurio didžiausia valdomų aktyvų vertė 2011 metais siekė 38 milijardus JAV dolerių. Tais pačiais metais aktyvų valdytojo žvaigždė smarkiai prigeso, kai jo fondas prarado 51 procentą po neteisingų lūkesčių dėl blogėjančios ekonominės padėties JAV.

John Paulson klientai prarado du milijardus dolerių. Per kitus dvejus metus buvo dar blogiau, nes investuojantys į jo fondus prarado 9,4 milijardo JAV dolerių. Sumažėjęs tikėjimas John Paulson reiškė, kad 2018 metų lapkričio mėnesį jo fondas valdė tik devynis milijardus dolerių, iš kurių pusę sudarė jo paties pinigai.

Šią savaitę jis paskelbė, kad grąžins pinigus investuotojams ir valdys tik savo turtą, kurį Bloomberg vertina 4,4 milijardo JAV dolerių.