Verslo ir rinkų naujienos » Wirecard afera - tai masinio nusikaltimo aktas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-07-02 18:44.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31094


Vokietijos finansų priežiūros institucijos vadovas apskaitos skandalą susijusį su Wirecard fintechu apibūdino kaip „masinio nusikaltimo aktą“, praneša Reuters.

„Tai yra įprastas, senamadiškas nusikalstamas elgesys, kuris menkina pasitikėjimą rinka ir jos dalyviais“ - sakė BaFin prezidentas Felix Hufeld.

Praėjusią savaitę vokiečių mokėjimo paslaugų įmonė pateikė bankroto ir kreditorių apsaugos prašymą, kurio vertė siekė beveik keturis milijardus dolerių. Tuo tarpu didžiausias šalies bankas Deutsche Bank svarsto apie pagalbos suteikimą bankrutuojančios įmonės padaliniui.

„Mes esame pasirengę suteikti šią paramą verslo operacijų tęsimosi srityje, jei tokios pagalbos prireiks“ - rašoma minimo banko pranešime.

Birželio viduryje Wirecard atsidūrė dėmesio centre kilus skandalui dėl didžiulės sumos dingimo iš jos sąskaitų. Bendrovė buvo priversta vėl atidėti finansinės atskaitomybės paskelbimą, nes auditorius Ernst & Young negalėjo rasti jos buhalterinėje knygoje įrodymų apie deklaruoto 1,9 milijardo eurų egzistavimą.

Skandalas paskatino pasitraukti ir prezidentą Markus Braun, kuris turėjo reikšmingą kiekį bendrovės akcijų. Po to jis buvo areštuotas dėl vykdomo apskaitos pažeidimų bendrovėje tyrimo.

Naujoji bendrovės valdžia teigia, kad „prarasti“ pinigai greičiausiai niekada neegzistavo.

Šiandien biržoje Wirecard bendrovės akcijos atpigo trečdaliu.