Verslo ir rinkų naujienos » Volstryte toliau tęsiasi augimas


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-07-02 00:38.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31088


Trečiadienį Amerikos akcijų rinkoje toliau tęsėsi augimas, tiesa, pats prieaugis nebuvo itin didelis, bet Volstryte ir toliau laimi buliai: Dow Jones 25734.97 (-0.30%), S&P500 3115.86 (+0.50%), Nasdaq 10154.63 (+0.95%).

Investuotojai vertino Covid-19 vakcinos viltis esant susirūpinimui dėl kito ekonomikos blokavimo etapo, nes JAV rekordiškai padaugėjo naujų infekcijos atvejų.

Trečiadienį pateikti makroekonominiai duomenys buvo nevienareikšmiški. ADP rodiklis, susijęs su privačiame sektoriuje dirbančių asmenų skaičiumi, nors ir pastebimai padidėjo, vis dėlto neatitiko rinkos lūkesčių. Pramonės PMI ir ISM rodikliai buvo neabejotinai geresni. Abiem atvejais prognozės buvo viršytos. Tačiau ekonomistai pabrėžia, kad rinkos vaizdas po pandemijos vis dar išlieka niūrus.

Be jokios abejonės svarbesni bus ketvirtadienį skelbiami duomenys apie darbo rinkos būklę, įskaitant nedarbo lygį, užimtumo pokyčius ir vadinamuosius naujus bedarbius. Standartiškai ši informacija skelbiama pirmąjį mėnesio penktadienį, tačiau šiais metais liepos trečia yra poilsio diena JAV, nes šeštadienį bus nepriklausomybės diena.

Sėkminga diena buvo farmacijos milžinės Pfizer akcininkams. Vieno didžiausių JAV vaistų gamintojo akcijos prekybos sesijos eigoje brango apie penkis procentus. Taip buvo dėl informacijos, kad Pfizer ir Vokietijos biotechnologijų bendrovės BioNTech sukurta vakcina pasirodė esanti perspektyvi ir gerai toleruojama ankstyvajame tyrimų etape su žmonėmis.

Šios bendrovės akcijų kainos padidėjimas buvo vienas stipriausių palaikymų plačiajam rinkos indeksui S&P500, kuriam, palyginti su prestižiniu Dow Jones, sekėsi daug geriau. Panašiai buvo ir technologinio Nasdaq atveju, kuris išaugo daugiausia iš trijų pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų.