Verslo ir rinkų naujienos » Amerikos privačiame sektoriuje darbo vietų atsirado mažiau nei laukta


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-07-01 16:18.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31086


Per pirmą šių metų vasaros mėnesį JAV privačiame sektoriuje užimtumas padidėjo mažiau nei laukta, tačiau kitą vertus gegužės duomenys gerokai pakoreguoti teigiama linkme.

Birželį Amerikos privačiame sektoriuje sukurta 2,369 milijono darbo vietų, kai prognozuota, jog šis rodiklis sieks vidutiniškai tris milijonus. Tuo tarpu prieš tai buvo skelbiama, kad visos darbo dienos etatų šiame sektoriuje gegužę sumažėjo 2,76 milijono, o po korekcijos paaiškėjo, kad jų padaugėjo net 3,065 milijono.

„Smulkiojo verslo darbuotojų samdymas paspartėjo birželio mėnesį. Ekonomikai pamažu atsigaunant, matome didelį atgimimą pramonės šakose, kuriose kadaise buvo prarasta daugiausia darbo vietų. Iš tikrųjų septyniasdešimt procentų šį mėnesį pridėtų darbo vietų buvo laisvalaikio ir svetingumo, prekybos bei statybų srityse“ - sakė ADP tyrimų instituto viceprezidentas ir vienas iš vadovų Ahu Yildirmaz.

ADP ataskaita traktuojama kaip prognozė ketvirtadienio JAV Vyriausybės darbo statistikos tarnybos duomenims.

Birželio mėnesio Amerikos darbo rinkos ataskaita bei informacija apie savaitinį naujų bedarbių pašalpų prašymų skaičių bus paskelbta jau rytoj pusę keturių Lietuvos laiku. Laukiama, kad bedarbystė palyginus su gegužę sumažėjo nuo 13,3 iki 12,3 procento, darbo vietų ne žemės ūkio sektoriuose padaugėjo trimis milijonais, o per savaitę buvo pateikta 1,355 milijono naujų prašymų bedarbio pašalpai gauti.