Verslo ir rinkų naujienos » Wirecard CDS pirkėjai gaus 212 mln. dolerių


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-07-01 14:57.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31085


Investuotojai, be kita ko rizikos draudimo fondai, nusipirkę Wirecard nemokumo rizikos apsikeitimo sandorius (CDS), iš viso gaus iki 212 milijonų dolerių.

Antradienį atitinkamas komitetas nusprendė, kad Wirecard yra nemoki, todėl CDS, t.y. priemonės apdraudžiančios nuo tokio įvykio padarinių, pirkėjams bus išmokėtos kompensacijos. Šis sprendimas susijęs su Vokietijos bendrovės obligacijomis, kurių nominali vertė yra 500 milijonų dolerių ir kurių terminas yra 2024 metai. Dėl bendrovės nemokumo jos šiuo metu kotiruojamos po maždaug 20 euro centų už 1 eurą.

Birželio 25 dieną Wirecard paskelbė apie nemokumo procedūros pradžią. Tai atsitiko per savaitę po to, kai Vokietijos mokėjimo operatoriaus auditorius atsisakė pasirašyti jo metines finansines ataskaitas, nes negalėjo rasti 1,9 milijardo eurų. Po kelių dienų paaiškėjo, kad šių pinigų trūkumas atsirado dėl suklastotas įmonės buhalterinės apskaitos.

Wirecard žlugimas leido uždirbti investuotojams, kurie šortino šios kompanijos akcijas, t.y. tikėjosi jų kainos kritimo. Coatue Management ir kiti devyni rizikos draudimo fondai šortindami Wirecard akcijas per savaitę uždirbo daugiau nei 1,5 milijardo eurų.