Verslo ir rinkų naujienos » J.Powell: svarbiausia kontroliuoti pandemiją


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-07-01 13:51.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31084


Kontroliuoti pandemiją yra labai svarbu, kad JAV ekonomika galėtų atsigauti po vienos didžiausių istorijoje krizių, kalbėdamas Atstovų rūmų komitete sakė FED vadovas Jerome Powell.

„Mes pradėjome svarbų naują etapą ir tai įvyko greičiau, nei tikėtasi. Nors grįžimas prie ekonominės veiklos yra sveikintinas, jis taip pat kelia naujų iššūkių, visų pirma išlaikyti viruso kontrolę“ - sakė Jerome Powell per savo kalbą Atstovų rūmų finansinių paslaugų komitetui.

Amerikos Centrinio banko vadovas optimistiškai žiūrėjo į padidėjusį ekonominį aktyvumą. Jerome Powell atkreipė dėmesį, kad įmonės vėl pradėjo įdarbinti žmones ir kad išlaidos pradėjo didėti. Jis taip pat pabrėžė, kad dvidešimt milijonų amerikiečių prarado darbą.

„Ekonomikos kelias yra labai neaiškus ir daugiausia priklausys nuo to, ar pavyks suvaldyti virusą. Visiška rekonstrukcija nebus įmanoma, jei žmonės nebus tikri, kad vėl saugu užsiimti įvairia veikla“ - tikino FED vadovas.

Jerome Powell dar kartą perspėjo dėl pernelyg ankstyvo ekonominės stimuliacijos nutraukimo.

„Tai kas nutiks, priklausys nuo veiksmų, kurių imtasi visais valdžios lygiais, kad būtų galima padėti ir palaikyti atsigavimą tiek laiko, kiek reikia“ - reziumavo jis.