Verslo ir rinkų naujienos » Tencent aplenkė Alibaba


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-06-23 15:12.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31051


Vos per vieną dieną Kinijos akcijų rinkoje sulaukėme trijų esminių įvykių, o vienas iš jų yra tas, jog Tencent pagal rinkos vertę aplenkė Alibaba.

Kinijos interneto ir žaidimų milžinės Tencent Holdings akcijų kaina Honkonge pakilo beveik penkiais procentais ir pagal rinkos vertę ši bendrovė pakilo virš Alibaba, t.y. atėmė iš šios įmonės vertingiausios Azijos akcinės bendrovės kotiruojamos biržoje vardą.

Nuo 2018-ųjų metais pasiekto dugno Tencent savo kapitalizaciją padidino iki 613 milijardų JAV dolerių ir, pasak Bloomberg, pagal rinkos vertę yra septintoje vietoje pasauliniame reitinge.

Tencent jau seniai patraukė investuotojų ir analitikų dėmesį, ypač savo žaidimų verslu, mokėjimo sistema ir socialine platforma WeChat.

Ekspertai retai atsisako savo buliškų rekomendacijų Kinijos milžino akcijų atžvilgiu. Per pastarąsias šešias savaites jie vidutiniškai tryliką procentų pakėlė šių vertybinių popierių dvylikos mėnesių tikslinę kainą.

Priežiūros institucijų, kurios neseniai sustabdė dešimt populiariausių transliavimo programų, įskaitant tas, kurias palaiko Tencent Holdings, trukdžiai išlieka didžiausia grėsme.

Nuo metų pradžios Tencent Holdings rinkos vertė pakilo apie dvidešimt septynis procentus, o štai Alibaba - tik virš keturių procentų.