Verslo ir rinkų naujienos » S&P500 atitrūko nuo obligacijų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-06-23 13:29.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=31050


Jungtinių Amerikos Valstijų valstybinių dviejų metų trukmės obligacijų pajamingumas yra labai artimas nuliui. Tuo metu S&P500 indeksas auga.

Šiuo metu skirtumas tarp JAV dvejų metų ir dešimties metų valstybinių obligacijų pajamingumų yra 49 baziniai punktai. Dviejų metų trukmės skolos vertybinių popierių pajamingumas pradėjo mažėti sausio ir vasario sandūroje, vasarį smuko žemyn ir nuo to laiko išliko artimas nuliui.

Tai ne tik įvairių neramumų - rinkos, politinių ir sveikatos (koronaviruso grįžimas į Kiniją, gandai apie nesėkmingas JAV ir Kinijos derybas dėl prekybos), bet ir galbūt visų pirma FED atliekamo obligacijų pirkimo poveikis.

„Visi atspausdinti doleriai turi rasti namus“ - komentavo vienas analitikas.

Tuo tarpu S&P500 indeksas nuo birželio vienuoliktos stabiliai auga po prieš tai buvusio kritimo. Pirmadienį jis padidėjo 0,65 procento iki 3117,86 punktų. Nasdaq dar kartą sumušė rekordą. Investuotojai netiki, kad grįžus koronavirusui, vėl atsiras socialinių bei ekonominių suvaržymų.

Nuotaikas taip pat gerina Amerikos Federalinis Rezervų bankas, kuris perka ne tik iždo, bet ir komercines obligacijas. Po to, kai FED pradėjo pirkti ir įmonių skolos vertybinius popierius, laikoma, jog sumažėjo tuo pačiu iš taip vadinamų šiukšlinių obligacijų rizika.

Amerikos Centrinis bankas įeina į įmonių obligacijų rinką kaip vienas iš pagrindinių žaidėjų, kurio tikslas yra stabilizuoti obligacijų pajamingumą įmonėms, daugiausia toms, kurios turi investicinius reitingus, bet iš dalies ir toms, kurios negali pasigirti panašiu reitingu.