Verslo ir rinkų naujienos » C.Lagarde: euro zonos BVP šiais metais sumažės 8 - 12 procentų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-05-27 14:18.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30921


Europos Centrinio banko vadovė Christine Lagarde trečiadienį teigė, kad optimistiškiausios iš ankstesnių ECB prognozių dabar yra neaktualios, o realus euro zonos BVP sumažėjimas sieks 8 - 12 procentų.

ECB prezidentė dalyvavo virtualiose diskusijose Europos jaunimo renginyje, t.y. kalbėjo per kasmetinį Europos Parlamento rengiamą jaunimo renginį.

Komentuodama einamųjų metų ekonomines prognozes Christine Lagarde teigė, kad įvertinti koronaviruso pandemijos žalą Europos ekonomikai yra labai sunku.

Tačiau ji pridūrė, kad pats optimistiškiausias variantas, kurį numatė ECB, t.y. 5 procentų BVP sumažėjimas, tikriausiai jau neaktualus, o galutinis poveikis bus kažkur tarp vidutinio ir drastiško scenarijaus, t.y. 8 - 12 procentų.

Christine Lagarde taip pat paminėjo padidėjusį valstybių įsiskolinimą, susijusį su išlaidomis gelbėjimo paketams savo ekonomikoms. ECB vadovė teigė, kad ji per daug nesijaudina dėl skolos lygio ir nemano, kad po koronaviruso pandemijos euro zonoje atsiras dar viena skolų krizė.