Verslo ir rinkų naujienos » G.Soros: Europos Sąjunga gali išgyventi dėka neterminuotų obligacijų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-05-22 15:45.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30901


George Soros perspėjo, kad koronaviruso pandemijos sukelta krizė kelia grėsmę Europos Sąjungos išlikimui. Žinomas investuotojas, milijarierius ir filantropas mano, kad ją galima būtų išgelbėti išleidžiant neterminuotus obligacijas, kurios leistų išgyventi pažeidžiamiausiems nariams, pavyzdžiui, Italijai, praneša Reuters.

„Jei Europos Sąjunga nesugeba to apsvarstyti dabar, ji gali neatlaikyti iššūkių, su kuriais šiuo metu susiduria. Tai nėra teorinė galimybė. Tai gali būti tragiška realybė“ - sakė jis.

Milijardierius jau gegužės pirmoje pusėje nurodė neterminuotas obligacijas kaip būdą įveikti finansines problemas Europos Sąjungoje. Dabar jis pabrėžia, kad norėdama išleisti tokias obligacijas, Europos Sąjunga turėtų išlaikyti aukščiausią kredito reitingą, todėl turėtų turėti galią padidinti mokesčius, kad padengtų obligacijų kainą. George Soros pasiūlė, kad ES galėtų tiesiog patvirtinti mokesčius, o ne juos įvesti.

„Yra sprendimas. Mokesčiai turi būti tik leidžiami, jų nereikia įvesti“ - tikino jis.

Milijardierius teigė, kad jam ypač rūpi Italija ir jų pasitraukimo iš Europos Sąjungos rizika. Jis pabrėžė, kad valstybės pagalbos taisyklių sušvelninimas daugiausia naudingas Vokietijai, tuo tarpu „ypač nesąžininga“ tai yra Italijos, kuri prieš pandemiją buvo „sergantis Europos žmogus“, atžvilgiu.