Verslo ir rinkų naujienos » Amerikiečiai panaudojo valstybės paramą spekuliacijoms akcijų rinkoje


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-05-22 14:21.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30900


JAV vyriausybė pateikė didžiausią finansinę paramą per visą šalies istoriją, kad piliečiams būtų lengviau susimokėti sąskaitas ekonominio sustabdymo dėl pandemijos metu. Gautus pinigus amerikiečiai daugiausia panaudojo spekuliavimui akcijų rinkoje, praneša CNBC.

Prekyba vertybiniais popieriais buvo vienas populiariausių pinigų, amerikiečiams duotų čekių pavidalu, panaudojimo būdų beveik visose pajamų grupėse, sako stebėjimo bendrovė Envestnet Yodle. Daugeliui vartotojų vertybinių popierių prekyba buvo antras ar trečias dažniausiai naudojamas pinigų leidimo būdas, o pirmavo - padidėjusios santaupos ir vykdomi einamieji mokėjimai.

Yodlee nuo kovo pradžios pradėjo sekti maždaug 2,5 milijono amerikiečių išlaidas. Ji pastebėjo reikšmingą pokytį, palyginti su jų išlaidomis balandžio viduryje, kai JAV piliečiai gavo čekius su valstybės parama. Pagalbos gavėjai padidino savo išlaidas 81 procentu per savaitę, palyginti su tais, kurie jos negavo. Nemaža dalis pinigų panaudota akcijoms įsigyti.

Yodlee kompanija nustatė, kad žmonės su 35 - 70 tūkstančių dolerių metinėmis pajamomis padidino prekybą akcijomis 90 procentų, palyginti su savaite iki pagalbos gavimo. Amerikiečių, kurių pajamos siekia 100 - 150 tūkstančių dolerių, padidino ją 82 procentais, o tie, kurių metinės pajamos viršija 150 tūkstančių dolerių - maždaug 50 procentų.

„Prekyba vertybiniais popieriais labai padidėjo kiekvieną savaitę ir aš įtariu, kad taip yra dėl rinkos pokyčių“ - sakė Envestnet Yodlee bendrovės prezidentas Bill Parsons.