Verslo ir rinkų naujienos » JAV septintą savaitę iš eilės sumažėjo bedarbių paraiškų


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-05-21 15:38.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30895


Amerikoje per savaitę vėl buvo pateikta mažiau paraiškų bedarbio pašalpai gauti palyginus su ankstesne savaitę, tiesa, šis rodiklis ir toliau išlieka aukštas bei buvo didesnis nei prognozuota.

Šįkart amerikiečiai pateikė 2,438 mln. tokių prašymų, kai per ankstesnę savaitę - 2,687 milijonus (anksčiau skelbta, kad 2,981 milijoną), o laukta, jog šis rodiklis sieks vidutiniškai 2,4 milijonus.

Bendrai tai jau net septintas kartas iš eilės, kai lyginant su ankstesne savaite, Amerikoje mažėja naujų bedarbių paraiškų pašalpai gauti.

Keturių savaičių slenkamasis vidurkis, išlyginantis skaičiaus nepastovumą, palyginti su ankstesnės savaitės vidurkiu, sumažėjo nuo 3,543 iki 3,042 milijonų ir tai dar vienas ženklas, kad blogiausios darbo rinkos naujienos gali būti praeityje. Be to, jis mažėja jau ketvirtą savaitę iš eilės.

Tad bendrai per koronaviruso pandemiją, t.y. per paskutiness devynias savaites, Jungtinėse Amerikos Valstijose buvo pateikta iš viso 38.6 milijonai paraiškų bedarbio pašalpai gauti.