Verslo ir rinkų naujienos » JAV reikia tolesnio fiskalinio skatinimo


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-05-21 14:18.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30893


Amerikos Federalinio Rezervų banko Dalaso padalinio vadovas Robert Kaplan mano, kad norint tvariai pagerinti JAV vartotojų nuotaikas, reikia plačiau tirti koronavirusą ir toliau vykdyti fiskalinį skatinimą.

„Kad ir ką pasakytų vyriausybė, tol, kol vartotojai nebus pasirengę atnaujinti savo ankstesnės veiklos, atsigavimas nebus toks stiprus, koks galėtų būti. Kol jie nesijaus patogiau, jie nebeatnaujins savo ankstesnės veiklos ir to negalima nuspręsti, to negalima skatinti pinigais. Tai elgesys“ - tikino jis.

FED Dalaso padalinio vadovas, kuris šiais metais turi balsavimo teisę sprendžiant dėl palūkanų normos, mano, jog tam, kad vartotojai pasijaustų patogiau, reikėtų aktyviau testuoti dėl koronaviruso.

Jis pažymėjo, kad Amerikos Centrinis bankas gali imtis papildomų priemonių vykdydamas pinigų politiką, tačiau ekonomikai taip pat reikia fiskalinės stimuliacijos.

„Nors esu pasirengęs atlikti pritaikymą rugsėjį ar per vieną iš artimiausių kelių susitikimų, aš verčiau to nedaryčiau. Aš darau prielaidą, kad turime padaryti daugiau, tačiau taip pat manau, kad reikia papildomų fiskalinių veiksmų“ - reziumavo Amerikos Federalinio Rezervų banko Dalaso padalinio vadovas Robert Kaplan.