Verslo ir rinkų naujienos » Pasikoregavom


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-04-08 00:12.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30654


Antradienio prekybos sesija Volstryte baigėsi raudonais pagrindinių indeksų atspalviais, nors didžiąją dienos dalį jie fiksavo prieaugį. Tad, po pirmadienio ralio - pasikoregavom.

Prekybos sesija šįkart tikrai buvo labiau subalansuota nei prieš tai buvusią dieną, kai trys pagrindiniai indeksai padidėjo net virš septynių procentų. Be to, antradienį buvo daugiau svyravimų.

Nuo sesijos vidurio optimizmas pradėjo blėsti, todėl indeksai sistemingai grąžino anksčiau įgytą prieaugį, na o finiše galiausiai fiksavome neigiamus vertės pokyčius. Tad Dow Jones prarado 0,12 procento savo vertės, plačiosios rinkos indeksas S&P 500 pasikoregavo 0,16 procento, o technologinis Nasdaq krito daugiausiai, t.y. 0,33 procento. Nors pagrindinių indeksų nuosmukis nėra didelis, tačiau jei lygintume su tuo, kur indeksai buvo antradienio prekybos sesijos pradžioje, kritimai tokiu atveju tampa gana solidūs.

„Kritimo rizika - tikimybė yra didesnė, nei augimo, žiūrint į tuos lygius, kur šiuo metu esame. Norėčiau jums priminti, kad 2008 metų ketvirtajame ketvirtyje mes taip pat sulaukėme daugybės šuolių į viršų, aš juos vadinau meškos rinkos pakilimais, kai kurie jų sudarė 20 procentų, tačiau rinka dugno nepasiekė iki 2009 metų kovo mėnesio“ - atkreipė dėmesį Goldman Sachs akcijų rinkos strategas David Kostin.

Nors S&P 500 jau atšoko maždaug 22 procentais nuo kovo dugno, jam dar trūksta beveik dvidešimties procentų iki istorinės vasarį užfiksuotos viršūnės. Nuo metų pradžios minimas indeksas krito apie aštuoniolika procentų, Dow Jones - kiek daugiau nei penktadaliu, na o Nasdaq pasikoregavo žemyn mažiausiai, t.y. tik kiek daugiau nei dvyliką procentų.

Greitas indeksų pokyčių pasikeitimas iš esmės gali būti susijęs su duomenų paskelbimu apie kitą rekordinį mirčių skaičių Niujorke per pastarąją parą. Nors kai kurie ekspertai mano, kad galbūt artėjame prie koronaviruso epidemijos piko, kas, kaip manome, sukėlė euforiją rinkoje prieš dieną, tačiau antradienį pandemijos aukų mastas vėl išgąsdino investuotojus.

Po to, kai Tarptautinė energetikos agentūra sumažino savo prognozuojamą naftos kainą, ši žaliava pastebimai atpigo biržoje, kas taip pat neigiamai paveikė Amerikos akcijų rinką. WTI rūšies žaliavinė nafta nuvertėjo net apie aštuonis procentus iki 24,04 dolerių už barelį, o Brent kaina krito apie tris procentus iki 32,09 dolerių už vieną barelį.

Tarp didžiųjų Amerikos įmonių ir bankų, kurie įeina į Dow Jones Industrial Average indeksą, labiausiai atpigo, t.y. apie penkis procentus, pirmadienį labiausiai brangusios Boeing akcijos, be to, virš keturių procentų nuvertėjo Procter & Gamble vertybiniai popieriai. Tarp brangusių šįkart lyderiavo chemijos koncernas Dow (5,86 procento) bei investicinio banko Goldman Sachs Group ir kitos finansų srityje veikiančios kompanijos American Express Co. akcijos.