Verslo ir rinkų naujienos » Japonija pradeda stimuliaciją prilygstančią beveik 20 procentų BVP


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-04-07 15:39.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30651


Japonijos valdžia antradienį paskelbė, jog skirs net 108,2 trilijonus jenų (994 milijardus JAV dolerių) koronaviruso pandemijos padariniams neutralizuoti.

Ministras pirmininkas Shinzo Abe vienam mėnesiui paskelbė nepaprastąją padėtį Tokijuje, Osakoje ir kitose penkiose prefektūrose. Tai reiškia didelių apribojimų, daugiausia susijusių su judėjimu, įvedimą regione, sukuriančiame apie pusę Japonijos bendrojo vidaus produkto.

„Remiantis ekspertų skaičiavimais, jei apribosime žmonių ryšius bent 70 procentų, o jei įmanoma, 80 procentų, tada per dvi savaites infekcijų skaičius pasieks piką ir prasidės mažėjimas“ - sakė Japonijos ministras pirmininkas.

Kai kurie analitikai prognozuoja, kad Japonijos ekonomika gali užfiksuoti beveik dvidešimties procentų einamojo ketvirčio sumažėjimą. Jie pažymi, kad nors naujausias paskelbtas stimuliacijos paketas prilygsta beveik 20 procentų šalies BVP, kaip ir ankstesniais atvejais, jis praktiškai bus mažesnis nei deklaruota suma. Neįskaitant privataus verslo įnašų ir vyriausybės paskolų programų, reali fiskalinė paskata bus 27 trilijonai jenų.