Verslo ir rinkų naujienos » „Tesco“ pardavimai išaugo 12 procentų


Autorius: JT Naujienos, Parašyta: 2008-04-15 12:10.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=3065


Didžiausio D. Britanijos mažmeninės prekybos tinklo „Tesco“ pelnas per praėjusius finansinius metus, kurie baigiasi vasario 23 dieną, išaugo 12 proc. iki 2,1 mlrd. svarų sterlingų. Pelno augimą labiausiai generavo išaugę pardavimai Azijoje bei Rytų Europoje. Pardavimai taip pat išaugo ir D. Britanijoje.

Analitikai prognozavo, kad „Tesco“ pavyks pasiekti 2,05 mlrd. svarų sterlingų pelną. Kompanijos pardavimai praėjusiais finansiniais metais siekė 47,3 mlrd. svarų sterlingų.

„Tesco“ finansų direktorius Angdy Higgison prognozuoja, kad D. Britanijos mažmeninės prekybos tinklams šie metai bus pakankamai sunkūs, tačiau jo tinklas yra pasiryžęs kovoti su sunkumais ir pasiryžęs ženkliai sumažinti išlaidas. Vien per pirmąjį šių metų ketvirtį „Tesco“ sumažino kainas maždaug 12,5 tūkst. produktų, kad pritrauktų naujų klientų

„Tesco“ akcijos pabrango 4,8 proc., po to kai bendrovė paskelbė, jog vietinėje rinkoje praėjusiais metais jos pardavimai išaugo. Tai rodo, kad prekybos tinklas sugeba pasipriešinti ekonominiam lėtėjimui.