Verslo ir rinkų naujienos » Bus krizė, bet ne Didžioji depresija


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-04-06 16:24.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30645


Jim Paulsen neabejoja, kad dėl pandemijos nustatytų apribojimų ekonomika patirs gilią krizę. Tačiau tuo pačiu Leuthold Group strategas yra įsitikinęs, kad tai nebus Didžioji depresija.

„Beprotiškais 1920-aisiais žmonės nematė jokių ribų. Depresija tam tikru mastu tuo metu buvo perdėto optimizmo ištaisymas, o šiandien to nėra. Recesiją, kurioje neabejotinai esame, sukelia visiškai unikalus reiškinys. Tai yra pirmasis ir vienintelis paskelbtas nuosmukis. Mes paskelbėme, kad viruso pandemijos metu išjungsime ekonomiką“ - atkreipė dėmesį jis.

Leuthold Group strategas yra įsitikinęs, kad galingos JAV vyriausybės ir Amerikos Federalinio Rezervų banko skatinamosios priemonės palengvins ekonominį šoką, kurio nebuvo maždaug 90 metų.

„Neabejoju, kad įvyks tikrai gili korekcija, tačiau nemanau, kad Didžioji depresija pasikartos“ - teigė Jim Paulsen.

Jo nuomone, išėjimas iš dabartinės krizės bus varginantis.

„Jei nuspręsite sustabdyti ekonomiką ir priversite visus likti namuose, turėsite visišką žlugimą“ - pabrėžė minimas specialistas.

Jo nuomone, akcijų rinka per 12 - 18 mėnesių turėtų būti aukščiau nei šiuo metu yra.

„Tikriausiai didžiausia žala jau padaryta. Blogiausias dalykas, kurį dabar galite padaryti, yra panika“ - pridūrė Leuthold Group strategas Jim Paulsen.