Verslo ir rinkų naujienos » J.Rogers: blogiausia meškų rinka mano gyvenime


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-04-01 15:20.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30624


Žinomas investuotojas ir rinkos guru Jim Rogers mano, kad ateitis yra juodos spalvos. Dabartinis rinkų atsigavimas kurį laiką gali trukti po itin kraštutinio pesimizmo, tačiau artėja dar viena korekcija.

Anot Rogers Holdings generalinio direktoriaus, tai lemia triguba ekonominės žalos banga, kurią sukelia koronaviruso epidemija, didelis skolų lygis ir šiuo metu žemos palūkanų normos, kurios smarkiai pakenks, kai pakils.

„Tikiuosi, kad per artimiausius kelerius metus mūsų gyvenime bus blogiausia meškų rinka. Epidemijos poveikis ekonomikai greitai nesibaigs, nes padaryta daug žalos. Pridėta didžiulė skolų suma“ - tikino Jim Rogers.

Investuotojas pabrėžia, kad įmonės, turinčios didelę rinkos dalį, atrodo gana nepaliestos, nebent turi didelį svertą.

Jis atskleidė, kad turi „daug grynųjų“ JAV doleriais, kai kurių Kinijos ir Rusijos bendrovių akcijų ir šiuo metu svarsto galimybę investuoti į Japonijos akcijas. Jim Rogers planuoja padidinti savo dalį kai kuriuose labiausiai nukentėjusiuose sektoriuose, tokiuose kaip turizmas, transportas, oro linijos bei žemės ūkis Kinijoje ir visame pasaulyje.

„Kinijos ekonomika vėl atsidaro, žmonės grįžta į darbą. Vėl atidaromos gamyklos, restoranai. Gyvenimas grįžo, bet jis nebus tas pats“ - reziumavo jis.