Verslo ir rinkų naujienos » FED paleidžia repo mechanizmą


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-04-01 12:58.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30622


Amerikos Federalinis Rezervų bankas (FED) pradeda taikyti laikiną atpirkimo susitarimą skirtą užsienio Centriniams bankams, kad būtų palaikomas sklandus finansų rinkų veikimas. Tikslas yra suteikti pakankamai dolerių.

Programa leis dalyviams laikinai iškeisti JAV iždo obligacijas į dolerius, kuriuos vėliau galės pateikti savo jurisdikcijos įstaigoms.

Šios programos įgyvendinimas prasidės balandžio 6 dieną. Tai yra viena iš Amerikos pinigų valdžios institucijos įgyvendintų priemonių stabilizuoti dolerio finansavimo rinkas, nes dėl koronaviruso pandemijos JAV ir kitos didžiosios ekonomikos iš dalies uždaromos.

„Žengti žingsniai palaiko sklandų Amerikos iždo rinkos veikimą ir teikia alternatyvų laikiną JAV dolerių šaltinį“ - rašoma FED pranešime spaudai.

Naujas atpirkimo sandorio variantas gali būti skirtas padėti mažesniems užsienio Centriniams bankams, kurie neturi prieigos prie esamų Amerikos Federalinio Rezervų banko JAV dolerių apsikeitimo linijų. FED duomenimis, užsienio subjektai turi JAV obligacijų, kurių vertė yra maždaug 6,86 trilijono dolerių.