Verslo ir rinkų naujienos » D.Trump: koronaviruso krizė greitai pasibaigs


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-03-24 14:07.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30581


Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donald Trump yra įsitikinęs, kad dabartinė koronaviruso pandemijos krizė greitai pasibaigs.

„Netrukus Amerika vėl bus atvira verslui“ - sakė jis pirmadienio vakarą vietos laiku Baltuosiuose rūmuose.

„Mes neleisime, kad koronavirusas padarytų nuolatinę žalą JAV ekonomikai. Padėtis gali pablogėti, tačiau darome viską, kad tai truktų kuo trumpiau. Mes laimėsime šį karą - ir daug greičiau, nei daugelis galvoja“ - patikino jis.

Tuo pačiu po mėnesius trukusios griežtos kritikos Donald Trump pagaliau pagyrė Federalinį Rezervą. Dėl perrinkimo kovojantis prezidentas tikisi tolesnių žingsnių iš JAV Centrinio banko.

„Manau, kad jis patobulėjo ir gerai dirba. Galų gale, manau, mums visiems bus naudingas jo priimtas sprendimas“ - šiais žodžiais pirmadienio spaudos konferencijoje Donald Trump pakomentavo Jerome Powell veiksmus. Politikas pridūrė, kad paskambino centrinio banko vadovui ir jam pasakė: „Jerome, tu padarei tikrai gerą darbą“.

Nepaisant pagyrimų Jerome Powell, Amerikos prezidentas vis dar daro spaudimą FED toliau sušvelninti pinigų politiką.

„Aš juo didžiuojuosi, jo veiksmams reikėjo drąsos. Tačiau Jerome Powell vis dar neužbaigė. Jis vis dar turi daug ginklų, aš jus užtikrinu. Esu patenkintas jo darbu“ - reziumavo Amerikos prezidentas Donald Trump.