Verslo ir rinkų naujienos » Trejų metų prieaugis panaikintas per tris savaites


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-03-19 16:41.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30564


Vienas iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P 500 per pastarąsias tris savaites prarado tai, ką prieš tai buvo įgijęs per paskutinius trejus metus.

S&P500 trečiadienį prarado dar 131 punktą arba 5,18 procento ir nukrito iki 2398,09 punkto. Palyginus su dar vasarį fiksuotu rekordiniu lygiu, minimas indeksas jau pasikoregavo net virš trisdešimties procentų. Per pastarąsias tris savaites indeksas prarado viską, ką prieš tai įgijo per trejus metus.

Ir iš tiesų, dar negalima tvirtinti, jog tai kritimo pabaiga. CNN skelbiamas „Fear & Greed“ indeksas (baimės ir godumo indeksas) yra beveik apačioje. VIX baimės indeksas padidėjo iki 75,80 punktų.

S&P 500 kintamumas šiuo metu beveik nenuspėjamas - jau aštuonias sesijas indeksas didėjo ir mažėjo keliais procentais. Paskutinė tokia, be to, netgi trumpesnė, serija įvyko 1929 metais.

Investuotojai šiuo metu nuolat ieško likvidumo laukdami JAV ekonomikai skirto paketo patvirtinimo, bei baiminasi dėl tolesnių prastų makroekonominių duomenų. Tuo tarpu aviacija, finansai ir energetika stumia Volstrytą vis labiau žemyn.