Verslo ir rinkų naujienos » Narkotikų prekeivis prarado 54 mln. eurų vertės bitkoinus


Autorius: traders.lt, Parašyta: 2020-02-25 16:31.
URL: https://www.traders.lt/page.php?id=30454


Airijos narkotikų prekeivis neteko pinigų investuotų į bitkoinus po to, kai į šiukšliadėžę buvo išmesti kodai, suteikiantys prieigą prie jo elektroninių piniginių, praneša The Independent.

Clifton Collins turėjo šešis tūkstančius bitkoinų elektroninėse piniginėse. 2017 metais jis užrašė kodus, suteikiančius prieigą prie jų, ant popieriaus lapo, kurį paslėpė dėžutėje su žvejybos reikmenimis. Tais pačiais metais jis buvo areštuotas už prekybą narkotikais ir nuteistas penkeriems metams kalėjimo.

Clifton Collins nuomojamo buto savininkas nusprendė jį sutvarkyti, o dauguma airio daiktų nukeliavo į sąvartyną Golvėjaus grafystėje. Sąvartyno darbuotojai prisimena išmestus žvejybos įrankius ir tai, kad šiukšlės tada buvo išsiųstos į deginimo gamyklą Vokietijoje ir Kinijoje. Dabartinė prarastų bitkoinų vertė yra 54 milijonai eurų.

The Independent primena, kad tai nėra didžiausias prarastų bitkoinų kiekis. 2013 metais Velso IT specialistas James Howells išmetė standųjį diską, kuriame turėjo kodus, suteikiančius prieigą prie 7,5 tūkstančio bitkoinų.

Prieš kelis metus Chainalysis analitikai apskaičiavo, jog buvo prarasta beveik keturi milijonai bitkoinų dėl to, kad vartotojai pametė kodus suteikiančius prieigą prie minimos virtualios valiutos. Tai beveik dvidešimt procentų visų bitkoinų, kurie turėtų būti sukurti remiantis skelbiamais duomenimis.

Šiandien po pietų bitkoinas buvo atpigęs dviem procentais iki 9451.80 dolerių. Nuo metų pradžios šios kriptovaliutos vertė pakilo virš trisdešimt vieno procento, o per pastaruosius vienerius metus - 146 procentais.